REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rekordinį kiekį - net 30 - "Gerumo kristalų" sekmadienį kauniečiams (ir ne tik jiems) įteikė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal miesto savivaldybės Apdovanojimų tarybos nuostatas, "kristalų" kasmet už neatlygintinus darbus, kurie neapmokami įprastine etatine ar kitokia sutartine alga, turėtų būti įteikiama po 25. Kandidatus, vertus gauti tokį apdovanojimą, siūlo nevyriausybinės organizacijos, gyventojų ar kitokios bendruomenės, pavieniai kauniečiai ir tik 5 - pats miesto meras.

REKLAMA

Šį kartą meras nusižengė reglamentui, asmeniškai pasiūlęs apdovanoti gerokai daugiau žmonių, nei jam leidžia Kauno miesto tarybos patvirtintos taisyklės. Mat, kaip sakė A. Kupčinskas, labai daug gerų žmonių matąs aplinkui, kurie veda miestą į priekį, moko kauniečius susitelkti, keistis, nebūti priešiškus vieni kitiems.

"Gerumo kristalas" įteiktas dailininkui, pedagogui, Šv. Kazimiero ordino atstovui Aidui Augusčiui, kamerinio choro "Cantate Domina" vadovui Rolandui Daugėlai (jam skirtą apdovanojimą atsiėmė giminaičiai), pianistei Audronei Eitmanavičiūtei, surengusiai daugybę nemokamų koncertų savajai Panemunės bendruomenei. Pedagogams Tatjanai ir Jonui Kuzminams - jaunimo kūrybos puoselėtojams, vienuolei Aldonai Šiurgždinytei, leidinio "Tėvas Stanislovas - mažutėlių draugas" rengėjai ir leidėjai medikei Birutei Tiknevičiūtei, Vėžiu sergančių moterų draugijos "Alma" atstovei Zitai Ročkienei, kasdien skubančiai į pagalbą onkologiniams ligoniams, kapelionui Rimantui Simanavičiui, dirigentui Modestui Pitrėnui ("už Kauno vardo garsinimą ir charizmatinį vadovavimą Kauno simfoniniam orkestrui") bei daugeliui kitų kauniečių.

REKLAMA
REKLAMA

Padėkos renginyje, vykusiame Kauno rotušėje, mero padėkomis atsilyginta ir labdaros davėjams, tarp kurių būta nemažai savivaldybei pavaldžių ar iš jos pelningų užsakymų gaunančių įmonių. ELTA primena, kad kalėdiniame pokylyje surinkta labdara atiteks tuberkulioze sergantiems, negirdintiems bei kitokių ligų ir negalių paveiktiems vaikams.

"Keistoka girdėti vardinant būtent šių firmų, kurios glaudžiai susijusios su savivaldybe finansiniais ryšiais, pavadinimus, - neslėpė sarkazmo su ELTA po Padėkos šventės kalbėdamas vienas iš Kauno miesto savivaldybės Apdovanojimų tarybos narių, skulptorius Stasys Žirgulis. - Atrodo, pirmiausia ne labdara visiems rūpėjo. Tiesiog sunešė firmos "pajų" ir pasidarė drauge su valdžia kalėdinį "balių". Kas nuo jo atlieka - vaikams."

"Ir mūsų apdovanojimo esmė nuo pradinio sumanymo, kurio autorius - buvęs Kauno meras Erikas Tamašauskas, labai atitolo. Kol neturėjome "Gerumo kristalų", o tik stiklines "Gerumo plytas" ir statėme gerumo miestą - Kauną, nedrįsdavome siūlyti apdovanoti nei valdininko, nei politiko. Dabar politikai siūlo politikus ir panašiai. Sutinku, kad gauna apdovanojimą vaikinas, išgelbėjęs skęstantį žmogų, ar moteris, neabejinga sergantiems, vargstantiems, pagalbos reikalingiems. Bet nesutinku su tuo, kad meras pasirenka būrį draugų ar bičiulių, gal partijos rėmėjų ar jos narių ir apdalina juos dovanomis. Tokiu atveju, manau, reikia paleisti Apdovanojimų tarybą arba keisti nuostatus, kad jokio plyšelio neliktų abejotiniems sprendimams" - sakė S. Žirgulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų