REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmojoje ir antrojoje straipsnio dalyje apžvelgėme pagrindinius patarimus, kurie padės pagerinti santykius su mama. Trečiojoje ir paskutinėje dalyje pristatome paskutinius ir svarbiausius punktus, kurie dažnai neduoda ramybės bendraujant su mama. Jūs iš tikrųjų galite susidraugauti!

REKLAMA
REKLAMA

18.  Narkotikai. Pasakyk mamai, jog žinai, kad narkotikai – pavojingi. Leisk jai žinoti, jog tu nevartoji. Jei ji žinos, kad esi suinteresuotas nevartoti alkoholio ir narkotikų, tavo mama mažiau perdėtai jaudinsis.

REKLAMA

19.  Rūbai. Tu nori nešioti savo nuplyšusius džinsus, tavo mama jų nekenčia. „Tėvai savo vaikuose mato save, ir jiems gėda to, ką jie mato,“ paaiškina Niujorko Šeimos ir vaikų centro grupinio gydymo direktorė Mary Pender Griene. Reikia stengtis rasti kompromisą. Pavyzdžiui, sutik vilkėti savo „keistus“ drabužius, kai esi su draugais, bet ne tada, kai lankaisi pas močiutę.

20.  Pinigai. Aptark viską, kas tau leidžiama, su mama. Diskutuokite apie tai, kam tau reikia pinigų. Sudarykite biudžetą svarbiausioms prekėms (maistas, kanceliarinės prekės, reikalingos mokslams) ir papildomoms (kompaktinės plokštelės, pramogos). Jei jauti, jog tau reikia daugiau pinigų, o tėvai atsisako didinti tavo biudžetą, pamąstyk, kaip galėtum padidinti savo pajamas. Paieškok darbo savaitgaliams ar prižiūrėti vaiką.

REKLAMA
REKLAMA

21.  Sudaryk aiškias ribų taisykles su ja. Tam, kad išvengtum nesusipratimų arba galimų ginčų, nustatyk ribas, su kuriomis galėsi taikstytis, o su kuriomis – ne.

22.  Sugebėk pasakyti, kad atsiprašai ir prisipažink, kad klydai. Pelnysi mamos pagarbą ir daugiau laisvės, kai ji pamatys, jog neši atsakomybę už savo veiksmus.

23.  Suprask, kad apribojimai yra normalu. „Viena iš tavo karo dalių yra noras pabėgti ir identifikuoti save“, paaiškina Mary Pender Griene. Ne taip pyksiesi, jei kiekvienoje situacijoje įsitikinsi, ar tu tikrai nesutinki, ar tik bandai išprovokuoti savo mamą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

24.  Leisk savo tėvams žinoti, kas vyksta tavo gyvenime. „Tu neturi jiems pasakoti visko“, sako daktarė Brenda Cline, Filadelfijos Vaikų Apsaugos Centro vyresnioji psichologė. „Bet kuo daugiau jie žinos, tuo mažiau smerks tave.“ Pasikalbėk su jais apie narkotikus, alkoholį, seksą, smurtą ar AIDS. „Jei tėvai matys, kad tu tikrai turi žinių, jie mažiau dėl tavęs jaudinsis ir duos tau daugiau laisvių.“

25.  Jei negali pasikalbėti su savo mama, eik pas draugo/-ės mamą ar kitą vyresnį žmogų, kuriuo pasitiki bei paprašyk pagalbos ar patarimo bendraujant su savo mama. Tai gali padėti tavo mamai pripažinti faktą, jog ne tik ji viena rūpinasi jūsų santykiais, bet bendravimas rūpi ir tau.

www.teentag.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų