REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodamas į Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės prašymą paaiškinti, kokių konkrečių veiksmų ginant Lietuvos vežėjų ir pieno produkcijos gamintojų interesus ėmėsi jo vadovaujama ministerija, V. Ušackas sako, jog tai greičiausiai rodo, kad jos patarėjai politologai dar nėra susipažinę su diplomatinėmis subtilybėmis, ir žada jiems padėti suprasti, su kuo diplomatijoje "valgoma duona ir druska".

REKLAMA
REKLAMA

Ministro teigimu, būtent diplomatai pirmieji suskubo į pagalbą su problemomis susidūrusiems vežėjams, jų, kaip ir pieno gamintojų, problemos gvildenamos ir nacionaliniu, ir Europos Sąjungos lygmeniu. Esą jau yra ir rezultatų, po trejų metų pertraukos atnaujinti susitikimai tarp Lietuvos ir Rusijos muitinių vadovų.

REKLAMA

V. Ušackas priminė, jog, pasaulinės apklausos "Global Trade Trend" duomenimis, Rusija yra dažniausiai taikanti protekcionistines priemones gindama savo vidaus rinką šalis.

"Matome vėl pasireiškiančias protekcionistines tendencijas, žinome, kad Rusijoje egzistuoja griežtesni reikalavimai nei tie, kurie keliami pieno produktams ES rinkoje, bet problemas sprendžiame", - sakė užsienio reikalų ministras.

Kaip ELTA jau rašė, Parlamento vadovė trečiadienį kreipėsi į užsienio reikalų ministrą ir paprašė iki 2010 m. sausio 20 d. pateikti informaciją, kokių veiksmų ėmėsi jo vadovaujama ministerija, siekdama užtikrinti, kad Lietuvos vežėjai, pieno produkcijos gamintojai ar kitų pramonės sektoriaus sričių eksportuotojai nenukentėtų nuo Rusijos taikomos protekcionistinės ekonominės politikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų