REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune nustatoma vis daugiau žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Laikinoji sostinė“.

REKLAMA
REKLAMA

„Kuo toliau, tuo šiurpiau žmonės elgiasi su gyvūnais. Per savo praktiką tokio baisaus savaitgalio kaip praėjęs nepatyriau“, – „Laikinajai sostinei“ pasakojo gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ darbuotojas Marius Savitis.

REKLAMA

Pakartas katinas ir keturi į didelį šaltį išguiti myriop pasmerkti šunys – taip „pasižymėjo“ žiaurūs šeimininkai ir praeiviai, kuriems keturkojai savo nelaimei pasipainiojo po kojomis.

Šeštadienį Sąjungos aikštės daugiabutyje gyvenanti Kauno technologijos universiteto studentė Julija Bubnytė pašiurpo, prieš vidurdienį esant maždaug 10 laipsnių šalčiui išvydusi kieme sužalotą maždaug aštuonių mėnesių taksą – šuns snukutis buvo visas ištinęs nuo žaizdų, jis smarkiai šlubavo. Beveik neabejojama, kad taksą, vardu Alfas, sudaužė ir išmetė į gatvę tame pačiame name gyvenantis vyras, pagal profesiją – dailininkas (pavardė redakcijai žinoma).

REKLAMA
REKLAMA

„Pastaruoju metu padažnėjo atvejų, kai šeimininkai, norėdami atsikratyti savo augintinių, juos išvaro iš namų į šaltį ir palieka šiurpiai mirčiai. Nesuvokiama, kaip galima šitaip elgtis.

Juk jei kažkas nepajėgia išlaikyti gyvūno arba jaučia, kad jo priežiūra tapo per sunki našta, gali kreiptis į mūsų tarnybą, kitas gyvūnų globa užsiimančias organizacijas. Keturkojai bus nemokamai priimti, gaus maistą ir pastogę“, – kalbėjo M.Savitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų