REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šilalės rajono gyventojai, naktį ant kelio pagimdžiusiai kūdikį, laiku pagalbos nesuteikė nei medikai, nei automobilį sustabdę policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša LTV naujienų tarnyba, beveik prieš mėnesį pakeliui į Tauragės ligoninę tiesiog ant kelio gimusios mergaitės būklė stabilizavosi, ją iš Klaipėdos universitetinės ligoninės tėvai jau parsivežė namo.

REKLAMA

Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius, atlikęs tyrimą konstatavo, kad Šilalės policijos pareigūnai ir šio miesto ligoninės personalas dirbo aplaidžiai.

Teigiama, kad ligoninės medikai, nepasidomėję apie gimdyvę, ją atvežusiam vyrui iškart nurodė važiuoti į kitą, už keliasdešimt kilometrų esančią Tauragės ligoninę.

Pasak kontrolieriaus, nesuteikę jokios pagalbos, medikai pažeidė ne tik teisės aktus, bet ir etinius bei žmogiškumo principus. Ligoninės personalo darbą artimiausiu metu dar kartą įvertins rajono savivaldybės taryba.

REKLAMA
REKLAMA

„Sveikatos reikalų ir socialinės paramos komitetas svarstė šį klausimą, ir viename iš punktų nutarta įpareigoti ligonines direktorių, kad jis atkreiptų dėmesį į priėmimo skyriaus darbą“, – teigė Šilalės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Raimundas Vaitiekus.

Sveikatos apsaugos ministrui Seimo kontrolierius siūlo priešlaikinį gimdymą priskirti pirminės skubios pagalbos paslaugoms. Tada bet kurioje ligoninėje, kur po reformos dėl mažo gimdyvių skaičiaus neliko gimdymo skyrių, pagalba, esant reikalui, būtų suteikiama skubiai. Tačiau ministerija teigia, kad tą daryti ligoninės įpareigotos jau ir dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagal 2004-aisiais ministro išleistą įsakymą, pagalba gimdyvėms nepriskiriama prie skubios pagalbos. Tačiau tame pačiame įsakyme yra gydymo įstaigoms numatyta prievolė gimdyvėms suteikti visą reikiamą pagalbą, todėl neturėtų būti jokių išlygų“ – LTV naujienų tarnybai sakė Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorius Haroldas Baubinas.

R. Valentukevičius teigia, kad Policijos veiklos įstatymą ir etikos kodeksą pažeidė ir policijos pareigūnai, kurie sustabdė pakeliui iš Šilalės į Tauragės ligoninę gimdyvę vežusį vyrą, ir pirmiausiai puolė aiškintis, ar šis neišgėręs, ar nepažeidė eismo taisyklių.

REKLAMA

Dėl šių pareigūnų elgesio atliekamas tarnybinis patikrinimas.

„Tik gavus išvadas bus vertinamas pareigūnų elgesys ir tik tada galėsim įvertinti bei atitinkamai darbuotojus nubausti“, – sakė Šilalės rajono policijos komisariato viršininkas Algirdas Meiženis.

Miesto taryba ir policijos komisariatas turi apsispręsti, kokios atsakomybės sulauks Šilalės ligoninė bei policijos pareigūnai ir iki balandžio pirmosios tai pranešti Seimo kontrolieriui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų