REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo mėnesį kino centre "Skalvija" antrą kartą vyksiantis tarptautinis moterų filmų festivalis "Šeršeliafam" žada stebinti naujovėmis ir pripažinimą pelniusiais filmais.

REKLAMA
REKLAMA

"Praėjusių metų festivalio sėkmė paskatino ir šiais metais jį rengti, nes tokio pobūdžio festivalio Lietuvoje anksčiau nėra buvę. "Šeršeliafam" neketina išskirti moterų režisierių, tiesiog norime parodyti moteriškos lyties kūrėjų žvilgsnį į įvairias temas, jų kūrybinę raišką", - spaudos pranešime cituojama festivalio organizatorė ir kino centro "Skalvija" direktorė Greta Zabukaitė.

REKLAMA

Posakis "Cherchez la Femme" prancūziškai - ieškokite moters.

Šių metų festivalyje žiūrovams žadama pristatyti žinomų kūrėjų darbus iš 9 skirtingų šalių. Festivalį kovo 2-ąją pradės jaunos lietuvių režisierės Giedrės Beinoriūtės filmo "Gyveno senelis ir bobutė" premjera. Festivalio uždarymui pasirinktas 16 apdovanojimų pelnęs ispanų režisierės Isabel Coixet filmas (Isabel Koišet) "Paslaptingas žodžių gyvenimas".

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio metu žiūrovų laukia ir kino seansas - siurprizas, kurio metu bus parodytas tarptautinių apdovanojimų, tarp jų ir Kanų festivalyje, pelnęs filmas. Jo pavadinimo organizatoriai neatskleidžia.

Festivalio žiūrovai galės ne tik pamatyti moterų režisierių filmus, bet ir susitikti su jų kūrėjomis. Į renginį atvyks filmo "Grynas oras" (Vengrija) kūrėja Agnes Kocsis (Agneš Kočiš)bei juostos "Dabar aš" (Lenkija) režisierė Anna Jadowska (Ana Jadovska).

Festivalis "Šeršeliafam" Vilniuje vyks nuo kovo 2 iki 9 dienos. Vėliau filmų programą galės pamatyti ir Kauno, Palangos bei Ukmergės žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų