REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ambasadai šiuo metu išnuomotą pastatą Turniškėse norima perleisti Vadovybės apsaugos departamentui (VAD), tačiau šie planai stringa, nes nerandama rusams tinkamų kitų patalpų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios", derybas su Rusijos ambasada dėl jai išnuomoto netoli prezidento rezidencijos stovinčiu namu vedančios Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pareigūnai teigia negalintys "atimti" šio namo, kol neturi ko pasiūlyti vietoj jo. Taip pat nežinoma kas konkrečiai šiuo metu naudojasi šiuo plytnamiu.

REKLAMA

Dar buvusio premjero Algirdo Brazausko sudaryta speciali darbo grupė konstatavo, kad atsiradus laisvo patekimo į Turniškes galimybei šioje teritorijoje būtina sustiprinti bent jau šalies vadovų rezidencijų apsaugą. Nutarta, kad įkurdinti VAD pareigūnus ir sutelkti būtiną techniką būtų patogiausia šiuo metu Rusijos ambasadai išnuomotame name.

Pasak dienraščio, pastate ruošiamasi įkurti saugomos ir aplinkinių teritorijų stebėjimo centrą. Iš namo būtų valdomos kvartale esančios stebėjimo kameros. Patalpose taip pat norima sukurti komfortabilesnę apsaugininkų darbo aplinką.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau sutartis su Rusijos ambasada dėl pastato yra neterminuota, sudaryta vadovaujantis Vyriausybės potvarkiu, todėl norint rusus iškraustyti, pirmiausiai abiems pusėms reikės susitarti.

Užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorius Algimantas Rimkūnas teigia, kad su rusais kalbama apie sutarties nutraukimą ir jų iškraustymą iš nuomojamos rezidencijos, tačiau kol kas derybų grupės nėra sukirtusios rankomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų