REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiestyje kitą savaitę vyksiantis pernykščio Eurovizijos dainų konkurso nugalėtojo – suomių grupės „Lordi“ – koncertas jau turi priešininkų, pasakoja „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Atsirado grupė klaipėdiečių, kuriems atrodo, kad koncertui pasirinkta vieta – Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštosios mokyklos (LCC) Michealseno centras – netinkama.

REKLAMA

Esą krikščioniškąsias tradicijas puoselėjančioje mokymo įstaigoje turėtų skambėti kitokia muzika.

LCC vadovams rengiamas laiškas, kuriame yra raginama ateityje nenuomoti salės tokiems renginiams, renkami panašiai manančiųjų parašai.

Kol kas grupės atstovai neatskleidžia laiško turinio ir nesako, kiek bus surinkta parašų. Jie aiškina, kad svarbiausia – ne kiekybė, bet pasirašiusiųjų einamos pareigos.

„O gal laiško niekam nenešime, gal užteks ir kilusios diskusijos“, – kalbėjo vienas prisistatyti nepanoręs grupės atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

LCC vadovų teigimu, mokykla tiktai nuomoja kultūros ir sporto centro patalpas.

Kitos tinkamos salės „Lordi“ koncertui uostamiestyje neatsirado, o nepriėmęs visoje Europoje pripažintų Eurovizijos nugalėtojų miestas paprasčiausiai apsijuoktų.

Anot LCC atstovės Vilmos Songailaitės, jokio laiško iš nepatenkintų asmenų kol kas nesulaukta, o koncertas tikrai įvyks: „Vienas dalykas yra studijos, kitas – greta esančiame Michealseno centre vyksiantis koncertas. Mūsų studentai vidinėje interneto svetainėje taip pat diskutavo šia tema – daugiau kaip 80 procentų neįžvelgia nieko bloga, kad pas mus koncertuos „Lordi“. Tačiau ateityje prieš nuomodami salę renginiams prisiminsime, kad gali būti ir kitokia nuomonė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkųjį roką atliekantys suomiai slepia veidus po pabaisų kaukėmis, jų pasirodymus lydi gausybė šviesos efektų.

Dėl savo „pragariško“ įvaizdžio „Lordi“ prieš Euroviziją kai kurių Suomijos kunigų buvo kaltinami satanizmu.

Tačiau patys muzikantai tokias kalbas vadina absurdiškomis ir net įrašė dainą „Devil is a Loser“ („Velnias yra nevykėlis“).

Į koncertą Michealseno centre, kuriame telpa maždaug 1500 žmonių, pigiausi, 50 litų kainavę bilietai buvo išpirkti pirmąją dieną. Kol kas dar yra bilietų po 100-120 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų