REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su vizitu Jungtinėse Amerikos Valstijose viešintį Lietuvos Respublikos Prezidentą Valdą Adamkų lydinti ponia Alma Adamkienė susitiko su JAV pirmąja ponia Laura Buš (Laura Bush).

REKLAMA
REKLAMA

JAV Prezidento žmona poniai Almai Adamkienei padėkojo už Lietuvos indėlį atkuriant Afganistaną ir Iraką bei pabrėžė, kad JAV labai vertina Lietuvos pastangas padėti diktatoriškų režimų nualintų šalių gyventojams.

REKLAMA

Pirmosios ponios kalbėjosi apie jų vadovaujamų labdaros ir paramos fondų veiklą, kalbėjosi apie būtinybę padėti į demokratijos kelią grįžtančių šalių jaunajai kartai ir moterims.

L.Buš pristatė A.Adamkienei savo fondo veiklą Afganistane skatinant šios šalies moterų švietimą ir pabrėžė girdėjusi apie ponios Almos Adamkienės fondo veiklą Gruzijoje įgyvendinant pagalbos Gruzijos mokykloms projektą.

Ponia Alma Adamkienė susitikimo metu daug dėmesio skyrė lietuvių JAV veiklai ir išreiškė rūpestį dėl lietuviško paveldo JAV išsaugojimo, uždaromų lietuvių bažnyčių problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji Lietuvos ponia pakvietė ponią L.Buš apsilankyti Lietuvoje. Atsakydama į kvietimą, pirmoji JAV ponia pabrėžė, kad kuo daugiau JAV piliečių turėtų apsilankyti Lietuvoje ir pamatyti iki šiol mažai pažįstamą šalį, susipažinti su Lietuvos pasiekimais atkuriant savo valstybę.

L.Buš pažymėjo, kad tokių Prezidentų, kaip Lietuvos vadovas V.Adamkus ar buvęs Čekijos Prezidentas Vaclovas Havelas (Vaclav Havel), vieši pasisakymai per vietos radiją ar televiziją demokratiją atkuriančioms valstybėms ir jų žmonėms būtų labai svarbūs ir reikšmingi.

Pirmoji JAV ponia Lietuvos Prezidento žmoną nustebino malonia smulkmena – svečiams buvo pateiktas pyragas su Lietuvos Vyčiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų