REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Lietuvos Martynas Andriuškevičius, po komandos draugo Awvee Storey iš Dakotos "Wizards" (NBDL) komandos smūgio patyręs sunkią galvos traumą, tik prieš porą dienų vėl pradėjo kalbėti, tačiau tikisi jau po kelių mėnesių grįžti į aikštelę, pranešė „krepsinis.net“, remdamasis „Chicago Tribune“ informacija.
JAV žurnalistų paklaustas, kodėl jis nenori užpuolikui oficialiai pareikšti kaltinimų, M. Andriuškevičius demonstravo atlaidumą. "Juk tai nepadės man, - atsakė M.Andriuškevičius. - Dievas pasirūpins, kad viskas būtų gerai."
"Tuomet buvo įkaitusi atmosfera. Žaidėme krepšinį ir kažką kalbėjomės. Žinau, kad nepasakiau nieko blogo, tiesiog kažką kalbėjomės. Pasukau galvą ir jau mačiau atskriejantį smūgį, - prisiminė M. Andriuškevičius. - Taip viskas ir įvyko, tačiau dabar situacija gerėja ir mano tikslas - sugrįžti į aikštelę."
"Neprisimenu visko, tačiau atsibudęs pamačiau gydytoją ir paklausiau, kas atsitiko. Jis pasakė, kad nežino, bet jaučiau, jog tai rimta. Nuo to laiko, kai patekau į ligoninę, tikėjausi, kad viskas bus gerai," - kalbėjo M. Andriuškevičius.
Aukštaūgį prižiūri medikai, o po kelių dienų jo laukia dar vienas kompiuterinės tomografijos tyrimas, be to, klausos tyrimai. "Tik prieš tris dienas pradėjau šnekėti. Negalėjau ištarti nė žodžio, o dabar kalbu gana prastai, manau, kad atsistačiau maždaug 80 procentų. Vis dėlto jaučiuosi daug geriau ir galvos skausmas pagaliau praėjo. Nebegeriu vaistų, tik girdėti kol kas sekasi sunkiai."
Kalbėta, kad M. Andriuškevičius gali nebegrįžti į krepšinio aikštelę. Tuo susirūpino "Bulls" komandos krepšininkai, kurie ne kartą atvyko į ligoninę ir lankė jaunąjį kolegą. "Jis labai geras vaikinas, su kuriuo smagu leisti laiką, - sakė "Bulls" gynėjas Benas Gordonas. - Martynas yra didelis vaikis, tiksliau vyrukas. Visi nuliūdome sužinoję, kas atsitiko ir nutarėme lankyti Martyną, kad jam nebūtų liūdna."
Apie tolimesnę karjerą Martynas kalba optimistiškai. "Gydytojai iš pradžių sakė, kad niekada nežaisiu krepšinio, po to, kad nežaisiu tik šį sezoną. Sakė, kad du mėnesius nekalbėsiu, bet juk viskas keičiasi. Tikiuosi, kad jau po kelių mėnesių grįšiu į aikštelę."
"Jis puikus vaikininas, - sakė "Bulls" vyriausiasis treneris Scottas Skilesas. - Martynui vis dar labai sunku, bet jis sparčiai sveiksta ir viskas bus gerai, tiesiog stengiamės skirti jam dėmesio ir nepalikti vieno."
29 metų 204 cm ūgio 102 kg svorio A. Storey yra suspenduotas, jo veiksmus tiria NBA ir NBDL atstovai. M. Andriuškevičiaus agentas Herbas Rudoy teigė, jog dar nėra nuspręsta dėl tolimesnių veiksmų. "Šiuo metu svarbiausia, kad Martynas kuo greičiau pasveiktų ir tik po to mąstysime, ką daryti."
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų