REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius sako, kad neiti į rinkimus - nuodėmė.
Tai jis pareiškė penktadienį kalbėdamas "Žinių radijui".

REKLAMA
REKLAMA

Vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius ragino tikinčiuosius nebūti abejingus ir balsuoti už nesavanaudžius žmones.

REKLAMA

"Žmogų charakterizuoja įvairios moralinės savybės: jo tiesumas, sąžiningumas, nuoširdumas, pagarba žmogui. Manau, labai svarbu, ar tas, kuris ketina prisiimti visuomeninę pareigą, yra savanaudis, egoistas, ar ne. Ar jis moka gerbti žmogų, moka rūpintis žmogumi, yra pasiruošęs tarnauti", - sakė S.Tamkevičius.

Hierarchas sakė, kad pats niekada nerinktų kandidato, jei matytų, kad jam rūpi tik pinigai, garbė ir nauda, nes mažai vilties, kad toks kandidatas rūpinsis kitais.

REKLAMA
REKLAMA

"Bet, jeigu žinočiau, kad kandidatas gali aukoti savo laiko, savo gabumų kitiems, kad ir be atlygio sugeba tarnauti, ir moka gerbti žmones, nežiūri iš aukšto, toks kandidatas mano akyse atrodytų visai neblogas", - pasakojo S.Tamkevičius.

Sausio 11-14 dienomis atliktų visuomenės nuomonės tyrimų duomenimis, 34,3 proc. respondentų teigia, kad nebalsuotų, nežinantys už ką balsuoti arba iš viso neatsakė, kaip pasielgtų, jei rinkimai vyktų kitą sekmadienį. Šis rodiklis gruodį buvo 39,8 proc.

Rinkimai į savivaldybių tarybas numatyti vasario 25 dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų