REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kariai padėjo įrengti profesionalią radijo studiją Afganistano Goro provincijos sostinėje Čagčarane.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Provincijos atkūrimo grupės (PAG) atstovas spaudai majoras Marius Paukštas, Lietuvos kariai vietos radijo stoties darbuotojams perdavė motociklą ir padėjo profesionaliai įrengti studiją. Motociklu darbuotojai galės operatyviai nuvykti į įvykių vietas ir parengti reportažus.

REKLAMA

Tai pagreitins informacijos išleidimą į eterį per periodiškai rengiamas žinias. Iki šiol radijo stoties darbuotojai neturėjo jokios transporto priemonės, o motociklas Afganistane pagrindinė susisiekimo priemonė.

"Goro gyventojai yra labai imlūs ir greitai mokinasi. Vienas malonumas su jais dirbti, o ir rezultatas iškarto matyti. Geriausias atlygis už pagalbą - vietos gyventojų reakcija. Padėdami jiems, mes ne tik laviname jų profesinius įgūdžius, bet ir stipriname saugumą Goro provincijoje, " - pranešime cituojamas projektą kuravęs kapitonas Darius Antanaitis.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai pirmas ir svarus Lietuvos karių indelis į pirmuosius žingsnius žengiančios Afganistano nepriklausomos žiniasklaidos plėtojimą Goro provincijoje. Mes labai dėkingi Lietuvos kariams ir jų vadui pulkininkui Almantui Leikai už suteiktą pagalbą ir tikimės tolesnio sėkmingo bendradarbiavimo" - sakė radijo stoties direktorius Mohamedas Džanas.

Goro provincijos sostinėje Čagčarane nėra televizijos, veikia tris darbuotojus turinti radijo stotis, kurios transliacijos vyksta per garsiakalbius.

Lietuva nuo 2005 metų pavasario dalyvauja NATO vadovaujamų Tarptautinių paramos saugumui pajėgų (ISAF) misijoje Afganistane ir vadovauja Goro provincijos atkūrimo grupei. Kartu su 120 Lietuvos karių Gore tarnauja ir dirba kariai iš Danijos, Kroatijos, civiliai specialistai iš Islandijos ir JAV.

Viena iš pagrindinių grupės užduočių - įtvirtinti Afganistano valdžios įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijos atkūrimui.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų