REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija paragino Didžiąją Britaniją išduoti gyvenančius Londone magnatą Borisą Berezovskį ir Čečėnijos separatistų atstovą Achmedą Zakajevą, penktadienį rašo britų laikraštis "The Times".

REKLAMA
REKLAMA

Jo duomenimis, tai per derybos Maskvoje svarstė Britanijos prekybos ir pramonės ministras Alistairas Darlingas (Alisteras Darlingas) ir Rusijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas, gvildenę daugiausia prekybos klausimus.

REKLAMA

"Mes apsvarstėme šią bylą (dėl A.Litvinenkos nužudymo) ir lygiagrečiai Rusijos paklausimus dėl (B.Berezovskio ir A.Zakajevo) išdavimo", - cituoja laikraštis Britanijos ministro žodžius.

"Dėl Rusijos paklausimų aš aiškiai paaiškinau, kad ji priklauso Britanijos teismų kompetencijai, o ministrai į jų darbą nesikiša. Karališkoji prokuratūra tiria Litvinenkos bylą ir įvertins jai pateiktus įrodymus", - sakė jis.

Pasak A.Darlingo, jiedu su A.Kudrinu sutinka, kad svarbus dvišalis bendradarbiavimas.

"Rusijos valdžia ir Didžiosios Britanijos URM vadovas Johnas Reidas (Džonas Ridas) pažymėjo, kad taip ir bus", - sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu "The Times" priduria: "Sprendžiant iš visko, Rusijos valdžia tvirtai pasiryžusi tyrimą, kurį atlieka Skotland Jardas dėl dviejų Rusijos verslininkų galimų sąsajų su A.Litvinenkos mirtimi, susieti su Britanijos pasiryžimu išduoti Borisą Berezovskį, kurio paiešką paskelbė Maskva dėl įvairių nusikaltimų".

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų