REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Vladimiras Pechtinas stebisi Rusijos ir Baltarusijos santykių vertinimais, kuriuos prezidentas Aleksandras Lukašenka dėsto interviu Vakarų žurnalistams.
Pasak jo, tai tikrai nepadeda kurti sąjunginės valstybės.
V. Pechtinas pabrėžė, kad rinkos taisyklės neleidžia Rusijos mokesčių mokėtojų sąskaita "toliau subsidijuoti kitų šalių ekonomikos, tarp jų ir Baltarusijos".
A. Lukašenka yra pareiškęs, kad "Rusijos politika vis labiau panašesnė į Amerikos, joje atsirado tam tikrų imperinių siekių".
Dūmos pirmoji vicepirmininkė nuo "Vieningosios Rusijos" Liubovė Sliska savo ruožtu mano, kad A. Lukašenka faktiškai išduoda bendrus Rusijos ir Baltarusijos interesus, dalydamas Vakarų žiniasklaidai Rusijai nepalankius interviu: "Tai, ką jis kalba, labiau panėši į mūsų, slavų, Rusijos ir Baltarusijos, interesų išdavystę".
Dar vienas Valstybės Dūmos narys, NVS reikalų ir ryšių su tėvynainiais komiteto narys Konstantinas Zatulinas stebėjosi, kad "13-aisiais autoritarinio valdymo metais Lukašenka staiga panoro tapti demokratu ir susidraugauti su Vakarais".
Dabartinius kritiškus Baltarusijos vadovo komentarus jis aiškina taip": "Visus tuos metus Lukašenka stengėsi įtikinti savo liaudį, save ir visą pasaulį Baltarusijos ekonominiu stebuklu. O paaiškėjus, kad to stebuklo nėra, ir šalis turi gyventi kaip visos kitos valstybės – pagal rinkos santykius, įniko griežtai kritikuoti savo artimiausią kaimyną, vildamasis rasti draugų Europoje".
K. Zatulinas mano, kad Rusija "turi pasisemti kantrybės ir elgtis taip, kaip buvo priimta XIX amžiuje - kalbėti tyliai, bet rankoje spausti didelį vėzdą".
Tuo tarpu Dūmos vicepirmininkas Sergejus Baburinas pastebėjo, kad A. Lukašenkos pareiškimai kelia apgailestavimą, bet nereikėtų laidoti dvišalių santykių. Jis priminė, kad artimiausiu metu įvyks sąjunginės vyriausybės posėdis, vėliau ir Aukščiausiosios valstybės tarybos posėdis, kuriuose dalyvaus Rusijos ir Baltarusijos prezidentai.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų