REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus dienai iki Ignalinos atominės elektrinės (AE) uždarymo, trečiadienį įjungti du 300 megavatų galios Lietuvos elektrinės Elektrėnuose blokai, sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas trečiadienį Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, kol kas jie dirba nemaksimaliu režimu. "Jau gruodžio 31 dieną prasidės ir prekybos, kiek papildomai bus perkama. Yra numatytos elektros pirkimo sutartys. Pasirašyta sutartis su Estija, yra bendro pobūdžio sutartis su Baltarusija, toliau derinama sutartis su Ukraina", - vardino A. Sekmokas.

REKLAMA

Energetikos ministro teigimu, derybos su Ukraina gali užsitęsti ir vykti net vasarį. "Procesas vyksta, ukrainiečiai toliau derina tranzito per Baltarusiją klausimą, tai jų tarpusavio sprendimai. Su Ukraina yra pasirašyta bendro pobūdžio sutartis, ir ji pradės veikti, konkrečiai susitarus dėl kiekių ir kainų", - aiškino A. Sekmokas.

Riziką, kad iš Ukrainos Lietuvai parduodamos elektros kainą gali užkelti Rusija, energetikos ministras vertina kaip nedidelę.

"Einant į rinką yra netikėtumo elementas, ten nebuvai ir nežinai, bet kiekis, kuriuo prekiaujama biržoje, yra nedidelis, ir jis bus didinamas palaipsniui, tai aš didelių grėsmių neprognozuočiau", - sakė A. Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų