REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lazdijų rajono savivaldybės administracija rengia projektą „Kelių infrastruktūros plėtra Lietuvos – Lenkijos pasienyje“, kurio daliniam finansavimui iš rajono savivaldybės biudžeto pritarė rajono savivaldybės taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto partneriai yra seni mūsų rajono savivaldybės bičiuliai – Lenkijos Respublikos Punsko valsčius. Projektas bus teikiamas Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programai.  Bendra jo vertė yra 12 milijonų 186 353 litai. Laimėjus šį projektą, galima tikėtis paramos iki 10 milijonų 358 400 litų arba 85 procentų visos projekto vertės  iš Europos Sąjungos fondų.

REKLAMA

Pusė šių lėšų tektų Lazdijų rajono savivaldybės kelių infrastruktūrai, kita pusė – Punsko valsčiaus keliams. Projekte numatyta rekonstruoti ir modernizuoti du rajono vietinės reikšmės kelius, kurie darosi vis populiaresni ne tik tarp vietos gyventojų, bet ir tarp rajoną lankančių turistų. Tai kelias Janaslavas – Galiniai, vedantis buvusiu pasieniu ir Galadusio ežero pakrante, kurio ilgis beveik 10 kilometrų, ir kelias Prelomciškė – Dusios ežeras, siekiantis beveik 2 kilometrus. Sutvarkius šiuos du kelius,  tikimasi dar gausesnio poilsiautojų ir turistų srauto bei didesnio susidomėjimo objektais, pro kuriuos eitų naujai sutvarkyti bei asfaltuoti keliai.

Vaida Morkūnienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų