REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irane suiminėjami opozicijos nariai

Irano teisėsauga pirmadienį pradėjo masiškai suiminėti opozicijos aktyvistus. Tokių veiksmų valdžia griebėsi po sekmadienio neramumų, per kuriuos žuvo mažiausiai 8 žmonės. Skelbiama, kad suimti ir pagrindiniai opozicijos lyderio Mir Hoseino Mousavio padėjėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, sekmadienį per susirėmimus su policija buvo nužudytas ir šio politiko sūnėnas Seyedas Ali Mousavis. Artimieji teigia, kad jiems neleidžiama palaidoti žuvusiojo. Jo kūnas dingo iš ligoninės, kurioje buvo laikomas.

REKLAMA

„Niekas neprisiima atsakomybės dėl kūno paėmimo... Mes negalime surengti laidotuvių, kol nesurasime kūno“ - teigia nužudytojo brolis Seyedas Reza Mousavis.

Kiti opozicijos šaltiniai teigia, kad kūna paėmė vyriausybės agentai, kurie siekė sustabdyti laidotuves, galėjusias tapti dar viena dingstimi opozicijai rengti masinį protestą.

Opozicijos internetinė svetainė „Norooz“ skelbia, kad pirmadienį riaušių policija panaudojo ašarines dujas siekdama išvaikyti prie ligoninės protestavusius Mir Hoseino Mousavio šalininkus. Politiko šalininkai mano, kad jo sūnėnas buvo nušautas sąmoningai, siekiant įbauginti patį Mir Hoseiną Mousavį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų