REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Rekomendacija (į laisvą eurokomisaro vietą - „uagadugu” pastaba) bendrąja prasme yra iš esmės tarpininkavimas. Pas mus egzistuoja toks įstatymas Darbo kodeksas ir jame yra 90-as straipsnis „Tarpininkavimas įdarbinant užsienyje“.  

REKLAMA
REKLAMA


Tarpininkauti dėl įdarbinimo užsienyje yra išimtinė valstybės teisė. Ją įgyvendina Lietuvos darbo birža. Kitos įmonės, įstaigos ar organizacijos gali tarpininkauti dėl piliečių įdarbinimo užsienyje tik tik turėdamos vyriausybės įgaliotos institucijos (Darbo biržos) išduotas licencijas.” Nei Prezidentūra nei Vyriausybė tokios įdarbinimo licencijos neturi. Tai, iš tiesų, turėtų būti tokia tvarka - esant laisvai darbo vietai, o pas mus visos darbo vietos registruojamos Darbo biržoje, Europos komisijos atstovybė apie ją turėjo pranešti Prezidentei, arba, šiuo atveju, Darbo biržai. Jeigu Prezidentė informuoja Darbo biržą, kad yra laisva darbo vieta, kuriai taikomi atitinkami kriterijai, tada kiekvienas LR pilietis, ką Europos Sąjungos Sutartis garantuoja, kreipiasi per tam tikrą laiką į Darbo biržą, vykdoma kažkokia atranka ir pagal tą atranką Prezidentė teikia.

REKLAMA


Konstitucinių teisių gynimo agentūros vadovas Liudvikas Ragauskis (kalba paredaguota).


Žinių radijas, laida Raktas, 2009.12.22


Sakysite, kažkoks ten Ragauskis; kažkokia ten jo agentūra… O įdomų dalyką iškapstė. Aišku, kad lietuviškai nomenklatūrai tai šventvagystė – kaip čia dabar – visos vietos prie lovio turi būti skirstomos teisingai. Tai yra - jas nomenklatūrai paskirsto nomenklatūra.


Kaip spec. parduotuvėje prie ruso.


Beje, tos nomenklatūros dalis yra ir su L. Ragauskiu diskutavęs Zigmantas Balčytis, kurio oponavime nesunku įžvelgti puikybės ženklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų