REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarpušvenčiu daugelyje Klaipėdos lopšelių-darželių bus sujungtos grupės, o trys keturios įstaigos iš viso nedirbs.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo gruodžio 24 d. iki sausio 4 dienos uždarytas lopšelis-darželis "Žemuogėlė". Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyr. specialistės Stefanijos Vancevičienės, įstaigoje vyks vamzdyno remontas. Laikinai "Žemuogėlės" vaikus, kurių tėvai neturi kur palikti, priglaus netoliese esantis darželis "Šermukšnėlė".

REKLAMA

Šią savaitę nedirbs ir lopšeliai-darželiai "Pingvinukas" bei "Putinėlis". S. Vancevičienė teigė, jog neseniai atlikta tėvų apklausa šiose įstaigose parodė, kad klaipėdiečiai tarpušvenčiu savo vaikų į darželį neves, todėl jiems ir neverta dirbti.

Tuo metu "Putinėlio" direktorė Polina Šišorkina neslėpė, kad pagrindinė darželio uždarymo priežastis - taupymas. Dėl darbo užmokesčio fondo trūkumo visi darbuotojai sutiko išeiti nemokamų atostogų, o tėvai neprieštaravo, kad 4 dienas vaikai pabūtų namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Galimybę laikinai uždaryti įstaigą praėjusią savaitę svarstė ir lopšelis-darželis "Bangelė".

"Mūsų įstaigoje siaučia vėjaraupiai ir peršalimo ligos - ir dabar maždaug pusės vaikų darželyje nėra, tad visų grupių po Kalėdų laikyti atidarytų netikslinga. Bet viena ar dvi grupės pirmadienį tikrai dirbs. Žiūrėsim, kiek tėveliai atves vaikų. Jei jų nebus, tuomet darželį uždarysime", - sakė įstaigos vadovė Jevgenija Zankina.

Švietimo skyriaus specialistai pažymėjo, kad ir kituose darželiuose šią savaitę bus sujungos grupės. Anot jų, ankstesniais metais pasitaikydavę, kad darželiuose vaikų tarpušvenčiu būdavę kone tiek pat, kiek darbuotojų, nes nemažai tėvelių atostogauja arba mažieji nori pasilikti namuose su atostogaujančiais mokyklinio amžiaus broliais, sesėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į darželį keturias dienas vaikų nevedantys tėvai sutaupys maždaug po 30 litų.

"Finansinė situacija - baisi"

Jolanta CEPLIENĖ, Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja

Vadovai skambina ir klausia, ar galima leisti darbuotojus nemokamų atostogų, nes darželiuose yra labai bloga finansinė situacija - mažiau negu trečdalis darželių turi pakankamą darbo užmokesčio fondą, o kituose trūksta didžiulių sumų. Gruodį dauguma darželių auklėtojoms išmokėjo tik nedidelius avansus, apie atlyginimus jos net nesvajoja. Gera žinia tik ta, kad paaiškėjo, jog nepanaudotas mokinio krepšelio lėšas galima bus paskirstyti ir ikimokyklinėms įstaigoms. Tiesa, ne darbo užmokesčiui, o tik "Sodrai". Bet bent jau dalį skolos "Sodrai" darželiai galės padengti ir kitus metus pradėti su mažesnėmis skolomis.

Laima ŠVEDAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų