REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalva – pojūtis, kurį žmogui formuoja specifinė spalvinės regos sistemos organizacija. Spalva taip pat yra objektų ar šviesos šaltinių savybė. Seniai nustatyta, kad spalvos veikia žmogaus savijautą, sąlygoja nuotaikas, gydo. Taigi ką kokia spalva slepia?

REKLAMA
REKLAMA

Raudona aistrai, juoda – valdžiai

Raudona – tai kraujas, ugnis ir revoliucija. Tai pati ryškiausia bei vaikų mėgstamiausia spalva. Ji padidina širdies plakimą, kraujospūdį. Gydo odos ligas, anemiją, juosmens skausmus, kraujo ligas, depresiją, padeda ugdyti fizinę ištvermę. Stimuliuoja jausmus, įkvepia entuziazmą, pasitikėjimą, sukelia aistrą. Jei jos būna per daug, ima varginti.

REKLAMA

Mėgstantys raudoną spalvą turi lyderio savybių, pasižymi stipriu charakteriu, naujų žinių troškimu. Tačiau ryškiai raudona nesiderina su nuolankumu, kuklumu, švelnumu, paslaugumu. Ši spalva nuo seno buvo naudojama heraldikoje, mėgstama burtininkų.

Tikėta, kad raudoni daiktai apsaugo nuo blogio. Ir vis dėl to žmonėms, turintiems negaluojančią širdį bei padidėjusį kraujospūdį patartina šia spalva nepiknodžiauti. Psichologiniu atžvilgiu manoma, kad moterį, apsirengusia raudonais rūbais, lengva sugundyti.

REKLAMA
REKLAMA

Juoda spalva simbolizuoja nelaimę, sielvartą, gedulą, viską, kas paslaptinga. Tačiau turi ir teigiamų aspektų – tai elegancija, išmintis, išsilavinimas. Juoda suteikia galimybę paskelbti nuosprendį ir kontroliuoti situaciją, todėl teisėjų mantijos būna šios spalvos.

Afrikoje kuo tamsesnė moters odos spalva, tuo ji trokštamesnė meilužė, o arabams juoda reiškia didybę, galią, lemtį. Šią spalvą dažniausiai renkasi užsispyrę, aistringi, bijantys savo emocijų proveržio žmonės. Juoda tinka tik išraiškingų, dailių bruožų moterims ir visiškai netinka itin lieknoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesos ir šventumo spalvos

Balta simbolizuoja skaistybę, tyrumą, švarumą, gerumą ir džiaugsmą. Kai kuriose tautose tai gedulo spalva. Kadaise valstiečiai per sėją vilkėdavo tik baltais marškiniais, o į grūdus dėdavo per Velykas šventintą kiaušinį, kad derliaus grūdai būtų tokie patys švarūs ir balti. Nepatartina rinktis šią spalvą nusilpusiems, anemiškiems ligoniams.

Violetinė – sudėtingiausia ir mistiškiausia spektro spalva, siejama su optimizmu ir nusivylimu, pasitikėjimu ir apgaule, realybe ir miražu, aistra ir kančia, ramybe ir drama, sėkme ir nesėkme, džiaugsmu ir gedulu, nuodėme ir atgaila. Ji padeda kovoti su melancholija, isterija, depresine būsena.

REKLAMA

Mėgstantys šią spalvą turi stiprų savigarbos jausmą, žino savo vertę, išsiskiria puikia nuojauta ir tolerancija. Tačiau dažniausiai tokie žmonės lieka vienišiais, turi prastą atmintį.

Geltona ir žalia – pavydas ir viltis



Geltona spalva šildo, sukuria artumo pojūtį. Tačiau šios spalvos perteklius gali erzinti, sąlygoti liguistą būseną. Ši spalva rodo žmogaus pasiryžimą įveikti kliūtis, priimti gyvenimo pamokas ir judėti pirmyn. Rekomenduojama jaučiantiems vidinę įtampą, nusivylusiems gyvenimu, sunkiai bendraujantiems žmonėms.

REKLAMA

Drumzlinai geltona siejama su pavydu ir išdavyste. O geltonų akių savininkai laikomi itin žiauriais žmonėmis. Šią spalvą dažniausiai mėgsta išradingi, originalūs ir aktyvūs žmonės. Geltona itin populiari Kinijoje.

Žalia simbolizuoja jaunatvę, viltį, linksmybę, kartais nepakankamą brandą ir netobulumą. Ramina aistras, nervinę įtampą, padeda susikaupti, suteikia akims poilsio. Jeigu jums trūksta žalios spalvos, gali varginti stuburo bei galvos skausmai, sutrikti širdies veikla, atsirasti seksualinių problemų.

Mėlyna: nuo meditacijos iki energijos šaltinio

Mėlyna ramina, padeda įveikti nemigą, manoma, kad sumažina migrenos skausmus. Ši spalva padeda lavinti vaizduotę ir intuiciją, įkvepia paprastumą, kuklumą, moralinį tyrumą, pagarbos ir vertės jausmą. Tai pagarbos ir nusižeminimo simbolis. Jos turėtų vengti psichinių sutrikimų turintys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėgstantys oranžinę spalvą pasitiki savimi ir myli gyvenimą, optimistai iš prigimties. Nebijo pavojų, ryžtingai reiškia savo nuomonę. Ši spalva gali raminti ir erzinti, veikia smegenis ir endokrininę sistemą, stimuliuoja valgymo procesą. Perteklius sukelia išdidumą, trūkumas –  nusižeminimą.

Vyrai, kurie mėgsta šią spalvą, yra blogi kandidatai į antrąsias puses. Nors jie linksmi ir draugiški, negalima į juos žiūrėti rimtai. Beje, tą patį galima pasakyti ir apie moteris – jos blogos žmonos ir nevykusios šeimininkės.



Jurgita Taurinskaitė




REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų