REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos sistemos kariai ir civiliai, nemokamai atostogavę balandžio–lapkričio mėnesiais, krašto apsaugos sistemai sutaupė 5,9 mln. Lt biudžeto lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė nuoširdžiai dėkoja visiems geranoriškai palaikiusiems vadovybės pasiūlymą savanoriškai išeinant nemokamų atostogų padėti sutaupyti krašto apsaugos sistemai būtinų lėšų.

REKLAMA

Ministerijos Gynybos resursų tarybos sprendimu sutaupyti pinigai bus panaudoti kreditiniams įsiskolinimams 2009 metais apmokėti ir personalo išlaidoms padengti.

Iš šių lėšų beveik pusę, t. y. 2,4 mln. Lt, planuojama skirti atsiskaitymams už įsigytą ginkluotę ir techniką, dar 2,1 mln. Lt – įvairioms išlaidoms personalui išlaikyti ir aprūpinti. Likę sutaupyti pinigai bus panaudoti įmokoms tarptautinėms organizacijoms (0,9 mln. Lt), kariuomenės išlaidoms už teritorijų ir patalpų priežiūros paslaugas (0,4 mln. Lt) ir išlaidoms, susijusioms su priimančiosios šalies parama NATO oro policijos misijai (0,1 mln. Lt).

REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė sakė, kad ji didžiuojasi krašto apsaugos sistemos žmonių parodytu sąmoningumu ir labai vertina jų parama ekonominio sunkmečio nulemtam sprendimui. Visos krašto apsaugos sistemos vadovybės vardu ministrė taip pat išreiškė viltį, kad nespėjusieji prisijungti prie šios solidarumo iniciatyvos šiemet, galės tai padaryti 2010-aisiais, nes taupyti teks ir kitąmet.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos Finansų departamento direktorės pulkininkės leitenantės Jūratės Dringelienės, šių metų pradžioje buvo planuota, kad išleidžiant nemokamų atostogų pavyks sutaupyti 8,6 mln. Lt. Iki gruodžio 1 d. sutaupytos lėšos sudaro 68 proc. nuo planuotos sumos. Tačiau direktorės teigimu, iki 2 mln. Lt. gali būti sutaupyta išleidžiant nemokamų atostogų gruodį, nes nemažai darbuotojų ir karių suplanavę atostogas švenčių laikotarpiui. „Atsižvelgdami į Finansų ministerijos raštą asignavimų valdytojams, paskutinį metų mėnesį sutaupytų lėšų savo reikmėms nenaudosime – šios sumos paprasčiausiai neužsakysime iš valstybės biudžeto, taip prisidėdami prie šalies įsiskolinimo mažinimo ir Vyriausybės pastangų, kad šių metų viešųjų finansų deficitas neperžengtų dviženklio skaičiaus“, – paaiškino plk. ltn. J. Dringelienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių metų balandį, atsižvelgdama į sudėtingą ekonominę padėtį ir lėšų krašto apsaugai mažinimą, krašto apsaugos ministerijos vadovybė kreipėsi į krašto apsaugos sistemos profesinės karo tarnybos karius, valstybės tarnautojus ir pagal darbo sutartį dirbančius darbuotojus prašydama savo noru išeiti nemokamų atostogų  penkias dienas per metus.

Nuo balandžio mėnesio iki šių metų pabaigos krašto apsaugos sistemos institucijose, kuriose iš viso dirba daugiau nei 10 tūkst. žmonių, nemokamų atostogų buvo išėję arba jų paprašė per ateinančias šventes daugiau nei 7,5 tūkst. darbuotojų. Didžioji dalis karių ir civilių nemokamai atostogavo po penkias dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų