REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolierių įstaigos vadovas Romas Valentukevičius trečiadienį kreipėsi į aukščiausius šalies vadovus, kad būtų išspręsta daugiau nei 10 metų Panevėžyje stūksančio padangų sąvartyno problema, kurią ignoruoja Aplinkos ministerijos vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

Pavojaus varpais dėl Panevėžyje, tankiai gyvenamoje teritorijoje, piliečio privačiame kieme sukauptų didelio padangų, ratlankių, plastmasinių gaubtų kiekio, kuris kelia grėsmę aplink gyvenančių žmonių sveikatai, jau ne kartą buvo skambinta. Tačiau, anot Seimo kontrolieriaus, Aplinkos ministerija užmerkia akis prieš šią tiksinčią bombą.

REKLAMA

Seimo kontrolierius atkreipia aukščiausiųjų valdžios atstovų dėmesį į tai, kad Aplinkos ministerija ignoruoja net tik padangų apsuptyje gyvenančių piliečių teises į saugią ir sveiką aplinką, bet ir Seimo kontrolieriaus rekomendacijas susidariusiai padėčiai spręsti.

Seimo kontrolierius prašo aukščiausiųjų šalies valdžios atstovų įpareigoti Aplinkos ministeriją ginti aplinką nuo galimo žalingo poveikio ir rūpintis galimų neigiamų pasekmių prevencija tam, kad būtų užtikrinti teisėti visuomenės lūkesčiai bei piliečių teisė gyventi saugioje ir sveikoje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Turiu tik konstatuoti liūdną faktą, kad net tuomet, kai Aplinkos ministerijai pateikiau konkrečius siūlymus, kokių priemonių reikėtų imtis, kad Panevėžyje, 6 arų sklype, per tūkstantį padangų sukaupęs pilietis savo vykdoma veikla nekeltų grėsmės aplinkai ir žmonių sveikatai, kartu būtų pašalintos prielaidos pasikartoti 2002 metais bendrovės „Egapris“ teritorijoje, Trakų rajone, kilusio padangų gaisro tragedijai, – niekas nebuvo padaryta. Iš Aplinkos ministerijos sulaukiau tik formalaus ir nieko nesakančio rašto“, – ministerijos pareigūnų abejingumu stebisi R.Valentukevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo kontrolierius tokius Aplinkos ministerijos pareigūnų veiksmus vertina kaip akivaizdų biurokratizmą: rekomendacijos neįvykdytos, atsakyta neįsigilinus į egzistuojančios problemos esmę, dar vieną patikrinimą pavesta atlikti skundžiamiems pareigūnams - tiems, kuriuos Seimo kontrolierius siūlė įvertinti dėl neveikimo.

„Akivaizdu, kad pareigūnai ir toliau "pavyzdingai" demonstruoja, kaip vilkinti problemos sprendimą, rasdami įvairiausių priežasčių: tai galiojančių teisės aktų neužtenka, tai savininkas į savo privačią valdą neįsileidžia, tai teigia, kad stirksančios padangų rietuvės savaime nesukelia jokių aplinkos apsaugos pažeidimų nėra. Atrodo, kad pareigūnų išradingumui, kaip nespręsti problemos, ribų nėra. Nejaugi reikia laukti didelės nelaimės, kad Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių institucijų pareigūnai pradėtų dirbti?“, – retoriškai klausia R.Valentukevičius.

Seimo kontrolieriaus R.Valentukevičiaus atlikto skundo tyrimo pažyma pateikta Panevėžio apygardos prokuratūrai. Seimo kontrolierius šios institucijos yra paprašęs ginti viešąjį interesą, praneša Seimo kontrolieriaus įstaiga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų