REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Argentina išdavė arešto orderį buvusiam Kinijos lyderiui

Argentinos teismas išdavė arešto orderį buvusiam Kinijos lyderiui Dzen Dzeminiui ir buvusiam šios šalies saugumo tarnybos vadovui Lo Ganjui. Jie abu kaltinami religinio Falun Gong judėjimo pasekėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek Dzen Dzeminis, tiek Lo Ganjis yra kaltinami nusikaltimais žmogiškumui, įskaitant ir genocidu bei kankinimais. Teisminis procesas Argentinoje pradėtas vietinių Falun Gong judėjimo narių iniciatyva. Argentinos įstatymai leidžia teisti asmenis už nusikaltimus žmonijai, įvykdytus kitose valstybėse.

REKLAMA

1999 metais religinis judėjimas Falun Gong Kinijoje buvo paskelbtas sekta ir uždraustas. Po uždraudimo Kinijos valdžia areštavo apie milijoną judėjimo narių. Per persekiojimus žuvo daugiau kaip 3 tūkst. judėjimo narių. Yra įtarimų, kad nužudytų asmenų organai būdavo naudojami transplantacijoms.

Falun Gong judėjimo nariai pasveikino Argentinos teismo sprendimą išduoti arešto orderį, nors ir pripažįsta, kad šis orderis yra daugiau simbolinis žingsnis. Dzen Dzeminio suimti veikiausiai vis viena nepavyks.

REKLAMA
REKLAMA

Falun Gong judėjimas buvo įkurtas 1992 metais. Jo lyderis Li Chunžči į vieną sujungė Ci-Gun gimnastikos, budizmo ir daosizmo elementus. 1999 metais judėjimas buvo įgavęs nemenką populiarumą tiek tarp paprastų kinų, tiek tarp Komunistų partijos narių. Netrukus judėjimą imta kritikuoti, o vėliau jis apskritai uždraustas.

83 metų Dzen Dzeminis Kinijai vadovavo nuo 1993 iki 2003 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų