REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į kyšininkavimo skandalą įklimpę atstatydintas Panevėžio vicemeras Kastytis Vainauskas ir postą praradęs Savivaldybės administracijos direktorius Stasys Karčinskas šventes praleis už grotų.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik pusantro mėnesio areštinėje uždarytam K.Vainauskui teismas vakar pratęsė suėmimą dar 20-iai dienų. Teisėjai buvusiam Panevėžio politikui buvo gana gailestingi – prokurorai teismo prašė K.Vainauską už grotų palikti dar bent du mėnesius.

REKLAMA

Pasak Panevėžio apygardos prokuroro Rimanto Vagrio, politikas į laisvę neišleistas, siekiant užtikrinti, kad nebūtų kliudoma ikiteisminiam tyrimui.

„Šioje byloje reikia apklausti labai daug žmonių. Visų dar nesuspėjome“, – teigė prokuroras.

Prie šventinio stalo su šeima šiais metais neatsisės ir Stasys Karčinskas. Jam suėmimo terminas baigiasi prieš pat Naujuosius. Tačiau ar buvusiam valdininkui tada atsivers grotos, garantijų nėra – prokurorai gali prašyti teismo S.Karčinskui dar pratęsti suėmimą.

REKLAMA
REKLAMA

Buvusius Savivaldybės vadovus parklupdė kritę įtarimai dėl kyšininkavimo. S.Karčinską į belangę atvedė galimai neskaidriai Savivaldybėje vykę viešieji pirkimai.

K.Vainauskas įtariamas praėjusiais metais galėjęs paimti 5 tūkst. Lt kyšį. Esą už tai jis galėjo duoti neteisėtus nurodymus S.Karčinsko vadovaujamos Savivaldybės administracijos darbuotojams, kad šie kai kam greičiau išduotų statybos leidimą. Spėjama, kad K.Vainauskui pareikšti įtarimai siejami su Jungtinio duonos centro bendrovei Savivaldybės išduotu leidimu komercinės paskirties pastato statybai pačiame miesto centre Savanorių a.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K.Vainauskas STT pareigūnų buvo sulaikytas ir iš Savivaldybės su antrankiais išvestas lapkričio pradžioje. Jo namuose ir darbo kabinete atliktos kratos. S.Karčinskui tą pačią procedūrą teko patirti lygiai po savaitės.

Į korupcijos skandalus įklimpę kolegos ne tik buvo atleisti iš pareigų, bet ir neteko politinio užnugario. Partija Tvarka ir teisingumas sustabdė jų narystę, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų