REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien surengtoje spaudos konferencijoje septyniskart pasaulio čempionas Michaelis Schumacheris patvirtino, kad pasirašė sutartį su „Mercedes“ komanda ir kitą sezoną tikrai lenktyniaus „Formulėje-1“.

REKLAMA
REKLAMA

M. Schumacheris padėjo parašą ant vienų metų kontrakto ir „Mercedes“ ekipoje važiuos kartu su savo tautiečiu Nico Rosbergu.

REKLAMA

„Mano motyvacija yra didžiulė, nes niekada nebuvau palikęs lenktynių trasos. 2006 metais buvau pavargęs nuo „Formulės-1“, tačiau per tą laiką susigrąžinau visą energiją ir jaučiu, kad esu pasiruošęs rimtiems dalykams“, – atskleidė M. Schumacheris.

40-metis vokietis „Formulės-1“ varžybose vėl startuos 2010 metų kovo 14 dieną Bahreino trasoje vyksiančiame pirmajame naujojo sezono etape.

Praėjusiais metais M. Schumacheris irgi buvo paskelbęs apie savo sugrįžimą, kai sunkią traumą patyrė „Ferrari“ pilotas Felipe Massa, bet dėl prastos sportinės formos paskutiniu metu pakeitė savo sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad iš „Formulės-1“ legendinis M. Schumacheris pasitraukė 2006 metais ir nuo to laiko profesionaliai nelenktyniavo.

Per savo karjerą M. Schumacheris laimėjo net 91-ą „Formulės-1“ etapą.

Apskaičiuota, kad nuo savo debiuto prestižinėse „Formulės-1“ lenktynėse 1991 metais Šumis, kuris yra vienas turtingiauių pasaulio sportininkų, iš viso uždirbo net apie 480 milijonų eurų.

„Mercedes“ ekipa M. Schumacheriui taps ketvirtąja stotele prestižinėse „Formulės-1“ lenktynėse: prieš tai 1991 m. vokietis atstovavo „Jordan“, 1991-1995 m. – „Benetton“, o 1996-2006 m. – „Ferrari“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2010 metais „Mercedes“ komandai rimčiausi konkurentai turėtų būti „McLaren“ (Jensonas Buttonas, Lewisas Hamiltonas) ir „Ferrari“ (Fernando Alonso, Felipe Massa) lenktynininkai.

Iš viso kitą sezoną varžysis net 13 ekipų, todėl Tarptautinė automobilių federacija (FIA) nusprendė pakeisti taškų skyrimo tvarką.

Skirtingai nei šiemet, kai taškus gaudavo tik pirmi aštuoni finišavę pilotai, 2010 metų sezone jų skaičius išaugs iki dešimt. Be to, už pirmą vietą lenktynininkui atiteks net 25 taškai, už antrąją – 20, o už trečiąją – 15. Žemiau finišavę sportininkai iškovos atitinkamai 10, 8, 6, 5, 3, 2 ir 1 tašką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų