REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsižvelgdamas į prognozuojamas oro sąlygas, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) nori priminti ir patarti gyventojams, kaip elgtis esant gausiems krituliams, lijundrai ir plikšalai.

REKLAMA
REKLAMA

„Būkite ypač atsargūs vairuodami automobilį, vaikščiodami šaligatviais ir keliais. Leisdamiesi ar kildami laiptais, laikykitės už turėklų, medžių ar krūmų. Kai labai slidu,  geriausiai likti namuose, ypač pagyvenusiems žmonėms. Prie namų apibarstykite laiptus ir pėsčiųjų takelius smėliu. Eidami nelaikykite rankų kišenėse – tai tik didina galimybę netekti pusiausvyros, pargriūti ir gauti sunkią traumą“, – skelbia PAGD.

REKLAMA

Rekomenduojama avėti žemakulniais batais nelygiu padu. Tokiu oru visiškai netinka aukštakulnė, smailiakulnė, plokščiapadė avalynė ir avalynė platforminiu padu.

Geriausiai, kad batų kulnas būtų kvadratinis ir ne aukštesnis kaip 3 cm, o patys batai – storu nelygiu padu, geriausiai guminiu.

Batai turėtų būti aukšti, tai gali apsaugoti nuo čiurnos traumos. Kad batai neslystų, ant pado galima užklijuoti paprastą pleistrą medžiaginiu pagrindu, ploną švitrinio popieriaus lapelį. Ant batų kulno galima priklijuoti ir porolono gabalėlį.

„Jokiu būdu nelieskite elektros laidų, venkite būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų. Prasidėjus šlapdribai ir šąlant, pučiant stipriam vėjui, elektros perdavimo ryšių linijos, stogai, įvairios atramos ir konstrukcijos, taip pat medžių šakos aplimpa sniegu ir apledėja, o nuo sniego ir ledo svorio gali trūkti arba lūžti. Perspėkite šeimos narius, artimuosius, kaimynus apie šią nemalonią gamtos išdaigą“, – rekomenduoja PAGD.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų