REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys socialdemokratas Juozas Olekas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) padarytas išvadas dėl galimo CŽV kalėjimo buvimo Lietuvoje laiko tendencingomis ir susijusiomis su bandymu atkeršyti kai kuriems Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA

"Šitas tyrimas, kaip ir kai kurie ankstesni, buvo panaudotas turbūt įsibėgėjus ir pamiršus, kad daugelis galvų jau yra nukapota, dar paaštrinti ir atkeršyti kai kuriems mūsų specialiųjų tarnybų pareigūnams", - komentuodamas Seimo NSGK išvadas sakė J. Olekas.

REKLAMA

Jo nuomone, siūlymas perduoti medžiagą prokuratūrai yra susijęs su tam tikru valdančiosios daugumos kerštu.

Tyrimą atlikęs NSGK pasiūlė Generalinei prokuratūrai ištirti, ar buvusios VSD vadovybės Mečio Laurinkaus, Arvydo Pociaus ir Dainiaus Dabašinsko veiksmuose nebuvo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ar įgaliojimų viršijimo požymių, primena ELTA.

"Išvados yra tendencingos tam tikrų valstybės saugumo pareigūnų atžvilgiu. Mums liudijo per 50 įvairių pareigūnų, tačiau akcentai išvadose sudėti taip, kad būtų tendencija tiems pareigūnams, kurie jau daugumos balsais yra nušalinti nuo pareigų arba tiems - sąrašas pridedamas - kuriuos dar jie norėtų nušalinti. Manau, kad tokios išvados neatspindi visos visumos, todėl už jas nebalsavau", - sakė J. Olekas.

Jam susidarė įspūdis, kad yra skubama dar sesijos pabaigoje patvirtinti NSGK išvadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų