REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Posėdyje taip pat dalyvavo Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas, Seimo narys Jonas Pinskus.
"Lietuvoje kasmet įvyksta 10-12 tarptautinių sporto renginių. Jiems surengti išleidžiama nemažai lėšų, tačiau laukiamo efekto sulaukiame ne visada. Mums svarbu turėti Lietuvoje kas tam tikrą laiko tarpą didelį ir svarbų sporto renginį. Pasaulio sporto žaidynės - kaip tik vienas iš tokių renginių, pagal savo svarbą, ko gero, einantis iškart po universiadų", - teigė KKSD generalinis direktorius Algirdas Raslanas.
Lietuvos sporto vadovas taip pat pabrėžė, jog labai svarbu ir tai, kad šios žaidynės būtų rengiamos ne Lietuvos sostinėje, o viename iš šalies regionų. "Tai būtų galimybė pristatyti Lietuvą pasauliui plačiau, o Šiaulių regionui - tai ir proga susitvarkyti savo sporto bazę, infrastruktūrą",- tvirtino jis.
Kaip sakė Šiaulių miesto meras Vytautas Juškus, miesto valdžia idėją surengti 2013 metais pasaulio sporto žaidynes Šiaulių regione remia. "Darysime viską, kas mūsų galiose, kad šios žaidynės būtų surengtos Šiauliuose ir jų regione. Didelis srautas žmonių, kurių sulauktume per šias sporto žaidynes, duotų Šiauliams ir Šiaulių regionui įvairiapusės ekonominės naudos",- sakė meras.
Pasaulio sporto žaidynių programą sudaro apie 30 neolimpinių sporto šakų. Žaidynėse dalyvauja apie 3500 sportininkų iš viso pasaulio, dar atvyksta apie 1500 svečių. Natūralu, kad posėdyje buvo kalbėta ne tik apie Šiaulių miesto ir šio regiono sporto bazes, bet aptartos ir galimybės priimti tokį gausų būrį žaidynių dalyvių.
Šiaulių miesto meras V. Juškus patikino, kad ši problema iki 2013 metų tikrai bus išspręsta, nes jau šiuo metu Šiauliuose statomas vienas naujas viešbutis, artimiausiu metu turėtų prasidėti dar dviejų statybos. "Be to, žaidynių dalyvius galėtume apgyvendinti studentų bendrabučiuose, kituose Šiaulių regiono miestuose", - sakė jis.
Pasaulio sporto žaidynės vyksta kas ketveri metai. Paskutinės vyko Duisburge (Vokietija), o 2009 metais pasaulio sporto žaidynės bus surengtos Tailande.
Pretendentai, taigi ir Šiauliai, surengti 2013 metų pasaulio sporto žaidynes paraiškas Tarptautinei pasaulio žaidynių asociacijai turi pateikti iki vasario 15 dienos.
Iki kovo 31 dienos bus nuspręsta, kas iš kandidatų pateks į antrąjį atrankos etapą, o lapkričio mėnesį turėtų paaiškėti 2013 metų pasaulio sporto žaidynių šeimininkas.
Šiuo metu surengti 2013 metų pasaulio sporto žaidynes pretenduoja 18 pasaulio miestų. Rimčiausi konkurentai, pasak Šiaulių miesto sporto skyriaus vedėjo Kęstučio Petraičio, yra Sankt Peterburgas (Rusija) ir Kijevas (Ukraina).
Pasitarime taip pat buvo nutarta kreiptis į Lietuvos vyriausybę ir prašyti pritarimo siekiant teisės surengti Lietuvoje 2013 metų pasaulio sporto žaidynes.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų