REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę prie Biržų rajono savivaldybės poliklinikos ir ligoninės darbavosi meistrai, įrenginėjantys užkardus. Trečiadienį bet kas panorėjęs jau nebegalėjo įvažiuoti į poliklinikos kiemą, o ketvirtadienį - ir į ligoninės teritoriją - automobilius nori nenori tenka palikti netoliese esančiose aikštelėse.

REKLAMA
REKLAMA

Biržiečiai nerimauja, kaip bus, kai prie vienos ar kitos gydymo įstaigos durų reikės privežti neįgalų ar sunkiai vaikštantį ligonį.

REKLAMA

Tačiau nuogąstauti nereikėtų. Vakar ant užkardų, įtaisytų prie poliklinikos, buvo matyti užrašas, jog tuo atveju reikėtų paspausti mygtuką ir kelias bus atidarytas.

Poliklinikos direktorius, gydytojas Leonidas Sologubovas patikslino, kad užkardą pakels registratūroje dirbantis žmogus. Laukti ilgai neteks, prireiks tik kelių sekundžių. Įvažiuoti leidžiama tik neįgalius, ligotus, sunkiai vaikštančius, negalinčius lipti laiptais asmenis vežantiems vairuotojams. Išlaipinęs ligonį, vairuotojas privalės tuojau išvažiuoti. Sukant iš poliklinikos kiemo, mygtuko spausti nereikės - vos prisiartinus prie antrojo užkardo, jis pakils automatiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Ar šia galimybe nebus piktnaudžiaujama? Direktorius Leonidas Sologubovas mano, jog taip nebus, nes užkardus bei visą poliklinikos teritoriją stebi vaizdo kameros. Chuliganiškai besielgiantys asmenys perduodami policijos pareigūnams. Gydytojas sakė stebėjęs, kaip trečiadienio vakarą su užkardu pažaisti bandė prie poliklinikos būriuotis mėgstantys jaunuoliai.

Biržų ligoninės vyriausiasis gydytojas Nikolajus Jeloza "Šiaurės rytų" skaitytojus irgi ramino, jog problemų nekils. Pasak gydymo įstaigos vadovo, prie ligoninės pastatytame užkarde yra įmontuotas domofonas. Paspaudęs specialiai įtaisytą mygtuką, automobilio vairuotojas ligoninės priėmimo skyriuje budintiems medikams praneš apie būtinybę privažiuoti prie pastato durų. Užkardas bus iš karto pakeltas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek tokie įrenginiai kainavo? Nei daug, nei mažai - prie ligoninės įrengtas užkardas įvertintas 6000 litų, o prie poliklinikos įrengtųjų bendra suma siekia iki 10 tūkstančių.

Pasak gydytojo Nikolajaus Jelozos, pinigų leisti nebūtų prireikę, jei biržiečiai būtų laikęsi tvarkos. Tuo tarpu jie buvo įsigudrinę savo mašinas palikti visose ligoninės teritorijoje esančiose aikštelėse netgi tada, kai neturėdavo reikalų gydymo įstaigoje.

Kai kurie vairuotojai savo automobilius buvo pamėgę palikti ir nakčiai. Biržiečiai kalbėję, jog ten ir saugiau, ir šviesiau. Dėl to greitosios pagalbos automobilių vairuotojams kildavo rimtų problemų - prireikus apsisukti, skubiai įvažiuoti ar išvažiuoti, kartais paaiškėdavo, jog kelias užstatytas.

Poliklinikos direktorius L. Sologubovas pastebėjo, kad iki šiol įvažiuoti į gydymo įstaigą draudęs ženklas daugeliui žmonių buvęs nė motais. Pagelbėti ne ką galėję ir iškviesti policijos pareigūnai. Kol šie atvykdavę, pažeidėjai dingdavę.

Gražina Dagytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų