REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus iniciatyva šiandien asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius pateikė naujausią informaciją apie Lietuvos vežėjų problemas Latvijos – Rusijos pasienio postuose. Premjerą domino esama situacija ir kuo Vyriausybė galėtų padėti vežėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė A. Kondrusevičius, Lietuvos vežėjų situacija pasienyje kol kas nepasikeitė. „Viename pasienio poste eilėje laukia 1100 automobilių, kitame – 500.

REKLAMA

Iš jų pusė – vežėjai iš Lietuvos“, - sakė „Linavos“ prezidentas. Pasak jo, problema iškilo todėl, kad jau daug metų nėra sprendžiamos įsisenėjusios šių pasienio postų infrastruktūros bei pralaidumo gerinimo problemos.

Išorine Europos Sąjungos pasienio zona turėtų rūpintis Europos Komisija. Iš Vyriausybės „Linavos“ prezidentas paprašė aktyvaus tarpininkavimo su Latvijos kolegomis, spendžiant vežėjų higienos sąlygas ir, esant būtinumui, skubiai suteikiant kitą humanitarinę pagalbą.

Ministras Pirmininkas įpareigojo kanclerį Deividą Matulionį operatyviai keistis informacija su Lietuvos ambasadoriumi Latvijoje apie vežėjų situaciją pasienyje bei koordinuoti bendrus Lietuvos ir Latvijos atsakingų institucijų veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų