REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

M. Ahmadinejadas: JAV suklastojo dokumentus apie mūsų branduolinę programą

Praėjusią savaitę žiniasklaida paskelbė, kad Iranas slapta konstruoja neutronų tirgerį, kuris yra esminė branduolinės bombos dalis, sukelianti branduolinį skilimą ir tuo pačiu metu bombos sprogimą. Tačiau Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas, duodamas interviu „ABC News“ aiškino, kad visi tai įrodantys dokumentai tėra JAV vyriausybės klastotė.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne, aš nenoriu matyti šių dokumentų. Tai yra suklastoti popieriai, kuriuos išleido JAV vyriausybė“ - teigė M. Ahmadinejadas.

REKLAMA

Tai buvo pirmas kartas, kai Irano prezidentas kalbėjo apie dokumentą, neva įrodantį tai, kad Teheranas siekia pasigaminti branduolinę bombą. Dokumentą praėjusią savaitę paviešino laikraštis „The Times“. Laikraštis teigė, kad dokumentuose rašoma, jog neutronų tirgeris negali būti naudojamas jokiems kitiems tikslams išskyrus branduolinės bombos gamybą.

Tačiau M. Ahmadinejadas viską neigia. „Aš manau, kad kalbos apie mūsų branduolinius reikalus virto nuolato kartojamu beskoniu juoku“ - teigė prezidentas.

Irano prezidentas atmetė visas galimybes, kad Teheranas gali siųsti savo turimą uraną tolimesniam sodrinimui į užsienį. Tačiau jis pridūrė, kad teheranas neatsisako derybų su tarptautine bendruomene. „Mes neužvėrėme dialogų lango. Jei jie yra pasirengę, tai mes taip pat esame pasirengę tęsti dialogą ir diskusijas“ - teigė M. Ahmadinejadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų