REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 21-ąją, pirmadienį, į Klaipėdos apskrities viešąją I. Simonaitytės biblioteką rinksis 14-os uostamiesčio mokyklų moksleiviai, šiais mokslo metais kovosiantys dėl "Sveikiausios klasės“ vardo.

REKLAMA
REKLAMA

Jau penktąkart Klaipėdoje rengiamo jaunųjų sveikuolių konkurso kryptis "Geriausias vaistas – sveikas maistas“. Atidarymo renginiui konkurso dalyviai turi paruošti 1-2 minučių pristatymus sveiko maisto tema bei plakatus. Juos vertins komisija. Po oficialaus starto visos klasės, pareiškusios norą siekti sveikiausiųjų vardo ir prizų, visus metus turės aktyviai dirbti savo mokyklų bendruomenėse, organizuoti renginius, akcijas ir taip didinti balų kraitį.

REKLAMA

Anot organizatorių, labai svarbu, kad moksleiviai visus metus aktyviai lankytų kūno kultūros pamokas, kuo mažiau sirgtų, nes nuo to taip pat priklauso konkurso rezultatai. Jie bus sumuojami kitų metų gegužę. Tada ir paaiškės, kuriose mokyklų bendruomenėse gyvenama sveikiausiai. Nugalėtojai bus renkami trijose amžiaus grupėse.

"Sveikiausios klasės“ konkursas rengiamas Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus iniciatyva. Jo sumanytojai įsitikinę, jog galimybė varžytis dėl prizų yra geras pagalbininkas skatinant jaunuomenę gyventi judriau, sveikiau maitintis, atsispirti neigiamoms įtakoms ir įpročiams, juolab jei apie šias problemas su savo bendraamžiais kalba patys vaikai. Konkurso dalyvių pastangos praturtina ir mokyklų bendruomenių laisvalaikį – sveiką gyvenseną propaguojančioms mokymo įstaigoms, kaip papildoma paskata, buvo padovanoti stalo teniso stalai, siurprizų žadama ir šiemet.

"Sveikiausios klasės“ vertinimo komisijos pirmininkė, Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Rožė Perminienė tikisi, jog jaunieji sveikos gyvensenos propaguotojai ir šiemet bus aktyvūs bei išradingi ne tik per atidarymo renginį, bet ir visus mokslo metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų