REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto tarybos sprendimu naujas vandens ir nuotekų tarifas, didesnis 12,5 proc., įsigalios nuo vasario mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

Nors vandens tvarkymo sąnaudos nepadidėjo, "Šiaulių vandenų" bendrovė prie vieno kubinio vandens ir nuotekų kainos, kuri dabar yra 4 litai 87 centai, pridėjo 61 centą. Prie gautų 5 litų 48 centų pridėjus 21 proc. pridėtinės vertės mokestį, vienas kubinis metras šalto vandens kainuos 6 litus 63 centus. Toks pabrangimas reikalingas, kad vandentvarkos įmonė surinktų trūkstamą dalį savo investiciniams ir tinklo plėtros projektams. Dabar įmonė įgyvendina penkis projektus, kuriuos 168 milijonais litų remia Europos fondai, Lietuvos Vyriausybė ir Šiaulių miesto savivaldybė. Savų pridėti reikia aštuonis milijonus – šios lėšos ir įskaičiuotos į vandens tarifą.

REKLAMA

Prieš tokį sprendimą ketvirtadienį piketavę gyventojai teigė, kad neteisinga, kai eilinis vartotojas nori nenori įpareigojamas finansuoti svetimą verslą.

"Šiaulių vandenys" ginasi, kad Aplinkos ministerija neleidusi investiciniams projektams naudoti jokių kitų lėšų, o vienintelis bendrovės pajamų šaltinis – vartotojai. Be to, bendrovė guodžia, kad šiaulietiško vandens kaina šalyje vidutinė - iš 52 vandens tiekėjų Lietuvoje kaina Šiauliuose yra 35 vietoje.

Mokesčių lapelius pagal naują investicijoms padidintą tarifą gyventojai gaus kovo mėnesį. Penkis kubinius metrus vandens suvartojanti šeima dabar moka beveik 33 litus, o pavasarį už tą patį kiekį mokės beveik 37 litus.

Asta Šiukšterienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų