REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 17–18 d. susisiekimo ministras Eligijus Masiulis dalyvavo Briuselyje vykstančiame ES Transporto, telekomunikacijų ir energetikos (TTE) tarybos posėdyje, kuriame Europos Sąjungos transporto ministrai priėmė politinį susitarimą dėl autobusų transporto keleivių teisių apsaugos.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrai svarstė rengiamą Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą dėl miesto ir tolimojo susisiekimo autobusų transporto keleivių teisių.

REKLAMA

„Pagrindinės keleivių teisės, tokios kaip nediskriminavimas, teisė į pinigines kompensacijas keleiviui žuvus ar jį sužalojus, bagažo netekimo ar sugadinimo atveju, turi būti užtikrintos teikiant bet kokias keleivių vežimo autobusais paslaugas. Tačiau, kaip ir daugelis kitų ES valstybių, manome, kad šio reglamento nuostatos visa apimtimi turėtų būti taikomos tik reguliarioms tarptautinėms ir nacionalinėms tolimojo susisiekimo paslaugoms“, – sakė susisiekimo ministras E.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtame reglamente numatyta nuostata dėl maksimalių kompensacijų nustatymo keleivio žūties, sužalojimo ar bagažo netekimo (sugadinimo) atvejais. Numatoma, kad kompensacija autobuso keleivio žūties ar sužalojimo atveju galės siekti 220 tūkst. eurų, bagažo netekimo (sugadinimo) atveju – 1200 eurų. Šis reglamentas įsigalios, kai jam pritars Europos Parlamentas.

TTE posėdyje svarstomi ir kiti svarbūs transporto bei informacinių technologijų klausimai. Šiandien svarstomas Lietuvai aktualus klausimas dėl antžeminės analoginės televizijos transliavimo nutraukimo jau sutartais terminais, šio proceso eigos ES šalyse narėse bei išlaisvinto dažnių spektro panaudojimą tiek antžeminei televizijai, tiek plačiajuosčiam ryšiui. TTE taryba pateiks savo išvadas dėl EK komunikato „Skaitmeninio dividendo“ nauda – visuomenės poreikiams ir ekonomikos augimui“. EK nuomone, analoginis televizijos transliavimas visose valstybėse narėse turi būti nutrauktas ne vėliau kaip iki 2012 m., taip sudarant galimybes „Skaitmeninio dividendo“ radijo dažnių spektrą paskirstyti visoje Europoje vienu metu ir per palyginti trumpą laikotarpį. Lietuva siūlo realistine analoginės televizijos išjungimo data pripažinti 2012 m. pabaigą – šios pozicijos laikosi ir dauguma ES valstybių narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų