REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vyriausybės rūmuose Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos pirmininkas Bronislovas Lubys įteikė aukso ir sidabro apdovanojimus konkurso „Lietuvos metų gaminys 2009“ nugalėtojams.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertų komisija penkiolikoje grupių nominavo 94 gaminius ir paslaugas. Aukso medaliai šiandien įteikti 76, o sidabro medaliai – 3 gaminiams ir paslaugoms.

REKLAMA

Įteikdamas vertingus, verslo bendruomenei svarbius Lietuvos pramonininkų konfederacijos apdovanojimus Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pasidžiaugė: „Nors metai buvo gana sudėtingi ne tik Lietuvoje, bet visoje Europoje ir visame pasaulyje, mūsų verslas nesustojo, ekonomika, pergyvenusi sunkesnį laikotarpį, rodo aiškius atsigavimo požymius ir leidžia tikėtis, kad tikrai kiti metai bus labiau optimistiniai. Šis verslo žmonėms skirtas renginys yra galimybe pasidžiaugti metų gaminiais ir yra viena iš tų puikių Pramonininkų konfederacijos tradicijų, kuri tampa ypač graži besibaigiančiais metais“, – sakė  Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas A. Kubilius pasinaudodamas proga padėkojo Pramonininkų konfederacijai už bendradarbiavimą, kuris kaip niekad svarbus buvo šiais metais. „Noriu padėkoti ir už tai, kad mums kartu su jumis, kartu su kitais socialiniais partneriais, verslo asociacijomis, kartu su profesinėmis sąjungomis pavyko pasirašyti Nacionalinį susitarimą – dėl to, kaip gyvensim, ką darysim ir ką veiksim kitais metais. Manau, kad tai yra tikrai svarbus pasiekimas, kurio rezultatus matome šiandien ir matysime artimiausioje ateityje. Noriu visus pasveikinti su šiuo gražiu apdovanojimu ir palinkėti tiek laureatams, tiek tiems, kurie bus apdovanoti kitais metais, visokeriopos sėkmės“, – sakė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Pramonininkų konfederacijos prezidentas B. Lubys savo kalboje akcentavo, kad šiemet greta tradicinių pramonės šakų konkurso laureatais taip pat tapo vadinamieji „sunkiasvoriai“ –  „Vakarų laivų statyklos“ laivas „Windlift 1“, kuris Baltijos jūroje statys vėjo jėgainę, Lietuvos geležinkelių pasididžiavimas – manevrinis šilumvežis TEM TMH, Kauno miesto geležinkelio tunelio rekonstrukcija, Panevėžio CIDO arenos statyba (Panevėžio statybos trestas). Taip pat apdovanoti „Agotos“ duona, „Daumantų“ majonezas, Druskininkų sanatorijos „Eglė“ nauja procedūra su baltuoju moliu ir eteriniais aliejais, kitos  įmonės bei bendrovės.

Nepaisant ekonominių sunkumų, šalies įmonės dar aktyviau ieško naujų verslo sprendimų, kuria naujus produktus, paslaugas, siekia, kad produktai būtų draugiški gamtai ir žmogui, o sukurta aukšta pridėtinė vertė leistų toliau vystytis įmonėms ir kartu papildyti šalies iždą mokamais mokesčiais.  Konkursą „Lietuvos metų gaminys“ Pramonininkų konfederacija rengia jau nuo 1993 metų ir tai, pasak Pramonininkų konfederacijos prezidento B. Lubio, yra gera proga didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes ir paslaugas vietiniam ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą, taip vystant Lietuvos verslo plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų