REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešumon patekusios žinios, jog miesto savivaldybė ketina parduoti iki 30 procentų jai priklausančios "Kauno energijos" bendrovės akcijų, kad jas įsigijęs investuotojas pasirūpintų greitesniu šilumos tinklų ir viso ūkio renovavimu, šios įmonės Stebėtojų tarybos pirmininkas, Kauno miesto tarybos Privatizavimo komisijos vadovas Jonas Koryzna nepatvirtina.

REKLAMA
REKLAMA

"Man naujiena, kad šiuo klausimu jau rengiami kokie nors sprendimų projektai. Esu girdėjęs iš kai kurių miesto tarybos narių raginimų dalį "Kauno energijos" akcijų privatizuoti, bet Stebėtojų tarybos posėdžių dienotvarkėse tokio klausimo nėra buvę", - penktadienį Eltai aiškino J. Koryzna.

REKLAMA

Anot jo, savivaldybei pavaldi bendrovė "Kauno energija" šiuo metu dirba stabiliai. Ir netgi, - pelningai. Tačiau turi didelių bėdų dėl to, kad vartotojai jai nemažai įsiskolinę. "Jei visi jai tvarkingai sumokėtų skolas, problemų nekiltų. O dabar "Kauno energijai" tenka imti banko paskolas, kad pati atsiskaitytų su kreditoriais. Kaip žinom, pinigai dabar brangūs, todėl ir papildomų nuostolių patiriama", - priminė Stebėtojų tarybos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis neneigia, kad tam tikra nauda "Kauno energijai" būtų, jei iš šalies ateitų patikimas kapitalas. Todėl dabar galima svarstyti ir apie dalies akcijų, kurių viena šiuo metu biržoje kainuoja 2,10 Lt, pardavimą. Nes tikrai tinklams atnaujinti reikia daugiau lėšų, negu šiandien bendrovė gali skirti. "Bet jokiu būdu negalima klaidinti visuomenės įtikinėjimu, kad "Kauno energija" artėja prie bankroto. Aš nežinau, kam dabar tai naudinga, nes tikrai taip nėra. Įmonės gelbėti nereikia", - užtikrina J. Koryzna. Panašiai Eltai patvirtino ir "Kauno energijos" generalinis direktorius Rimantas Bakas. Jo teigimu, pati miesto savivaldybė šiuo metu bendrovei įsiskolinusi 17 mln. Lt už paslaugas šildant biudžetines įstaigas. Todėl savivaldybei gal net labiau nei "Kauno energijai" būtų dabar naudingesnis dalies akcijų privatizavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miesto meras Andrius Kupčinskas, iki šiol viešai teigęs, kad nesirengiama privatizuoti strateginių energijos įmonių, penktadienį Eltos paklaustas, ar dabar jau pasisako už "Kauno energijos" akcijų pardavimą, pabrėžė: "Aš - ne už pardavimą visos įmonės. Bet manau, šviežias kraujas - naujas investuotojas - pagerintų ir bendrovės ūkinę veiklą, ir kitus dalykus."

Anot Kauno mero, akcijų pardavimas - dar tik svarstymų stadijoje. Ir tai, kad apie tai meras diskutuoja su galimais pirkėjais, realiai nieko dar nereiškia. "Aš kalbu su visais, bet nieko apčiuopiamo šiuo klausimu dar nėra", - sakė A. Kupčinskas.

Miesto tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininkas dr. Raimundas Kaminskas įsitikinęs, jog dabar tikrai ne laikas privatizuoti Kauno savivaldybei priklausančias įmones ar bent jų dalis. "Manau, spontaniškai kažkam iš valdančiosios koalicijos gimė tokia idėja, bet reikėtų susilaikyti ir neskubėti jos įgyvendinti. Nes ir kainos dabar kritusios, ir pinigus už parduotą turtą gausi gal tik po metų ar dar vėliau. Todėl ir nuo diskusijų patartina susilaikyti, kad visuomenei nekiltų nereikalingo nerimo ar įtarimų dėl galimos korupcijos pasirengimo privatizavimui bei kituose procesuose", - teigia R. Kaminskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų