REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien 21 val. 45 min. Ispanijoje vyksiančiose Eurolygos rungtynėse susikaus vienvaldė A grupės lyderė „Barcelona“ ir autsaideris Kauno „Žalgiris“. Ar pavyks mūsiškiams sukurti Kalėdų stebuklą?

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vicečempionų klubas šį vakarą dar sykį mėgins pagauti vis tolstančią sėkmę.

Varžovas – superklubas

Šiandienis kauniečių varžovas garsusis klubas „Barcelona“ – vienintelis Eurolygoje iki šiol nepatyręs pralaimėjimų.

REKLAMA

„Ginklų tikrai nesudėjome. Dabar – prieškalėdis. Galima visko tikėtis“, – kelionės išvakarėse samprotavo Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Pasak jo, jei „Žalgiris“ įveiktų „Barcelonos“ krepšininkus, tai būtų tikras stebuklas, kuris išsaugotų mažytę viltį patekti į kitą Eurolygos čempionato etapą TOP–16.

„Negaliu sakyti, kad pasipriešinti ispanams nesugebėsime. Juk Kaune jie tik per plauką laimėjo dvikovą. Dėsime visas pastangas, kad tai pasikartotų“, – tvirtino G. Krapikas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis žino, kad manymas, jog šešis pralaimėjimus turintis „Žalgiris“ dar gali ko nors tikėtis, kai kam pasirodys juokingas: „Bet noriu priminti, kad daugelį rungtynių mes pralaimėjome tik nedideliu taškų skirtumu. Aikštėje kovojame, varžovo nepaleidžiame.“

Vis dėlto G. Krapikas neneigia, kad dvikovos favoritė bus „Barcelona“. „Nepaisydami to, ruošimės rungtynėms, kaip ruošiamės visada. Ir neketiname vykti į Ispaniją manydami, kad pralaimėsime. Tai jau būtų blogai“, – įsitikinęs G. Krapikas.

Kauniečių treneris neabejoja, kad superklubu vadinama „Barcelona“, net ir užsitikrinusi vietą Eurolygos TOP–16 turnyre, nenorės prarasti pralaimėjimų nepatyrusios ekipos titulo, todėl ir šiandien kovos visa jėga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug žaidžia

„Šis laikotarpis mums sunkus. Daug Eurolygos lygio rungtynių, trumpas atsarginių žaidėjų suolelis. Tai turi įtakos rezultatui. Bet stengiamės išlaikyti tempą, treniruočių grafiką“, – sakė G. Krapikas.

„Tikiuosi, kad Ispanijoje rungtyniaus Dainius Šalenga. Jis po praėjusio šeštadienio dvikovos su Vilniaus „Lietuvos rytu“ patyrė traumą, bet jau atsigauna.

Tik antradienį vakare prie ekipos treniruotėje prisidėjo Marcusas Brownas ir Trevisas Watsonas. Jie taip pat yra patyrę nesunkius sužalojimus. Bet manau, kad visi mūsų krepšininkai galės rungtyniauti Barselonoje“, – pridūrė strategas.

REKLAMA

Nežada trauktis

Apie atsistatydinimą kol kas treneris nekalba: „Be abejo, atsakomybę už ekipos rezultatus jaučiu. Kol kas yra taip, kaip yra.“

Apie tai žurnalistai jo jau yra kelis kartus klausę, bet G. Krapikas vis pabrėždavo, jog apie tai šnekėti ankstoka.

G. Krapiko nuomone, komandai neretai pritrūksta jėgų arba žaidėjų. Jei su CSKA dvikovą laimi, tai prieš kitą ekipą – pralaimi. „Grafikas labai įtemptas“, – sakė G. Krapikas, įsitikinęs, kad per didelis rungtynių krūvis turi įtakos ekipos rezultatams.

Priminsime, kad pirmojo rato mačą Kaune po atkaklios kovos 77:70 laimėjo „Barcelona“.

Dabartinė A grupės turnyrinė lentelė:


Kristina Kučinskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų