REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BBC klausimas: ar reikia žudyti gėjus?

BBC išprovokavo pasipiktinimo audrą po to, kai organizavo internetinius debatus dėl to, ar Ugandos homoseksualams turi būti įvykdomos egzekucijos.

REKLAMA
REKLAMA

Internetinio puslapio skiltyje „Have Your Say“ buvo diskutuojama apie Ugandos parlamento pasiūlytą įstatymą, kuris numato, jog „įkyrus homoseksualumo demonstravimas“ yra baudžiamas mirtimi.

REKLAMA

Daugiau nei 600 žmonių išreiškė savo nuomonę šiuo klausimu. Nors kai kurie žmonės pritarė, kad homoseksualūs vyrai ir moterys turi būti nužudyti, dauguma nuomonę reiškusių asmenų buvo apskritai pasibaisėję tuo, kad BBC drįsta klausti tokį klausimą.

BBC Pasaulio naujienų tarnybos Afrikos programos redaktorius Davidas Stendas gina sprendimą rengti tokius debatus. Jo teigimu, nors klausimas yra labai prieštaringas, jis atspindi šiuo metu itin svarbią problemą. Jo teigimu, problema ta, kad Afrikoje egzistuoja daug įvairių nuomonių apie homoseksualumą..

REKLAMA
REKLAMA

Ugandoje siūlomas Antihomoseksualumo įstatymas numato, kad mirties bausmė turėtų būti skiriama kiekvienam ŽIV nešiotojui, užsiimančiam homoseksualiais lytiniais santykiais. Be to, kiekvienas homoseksualiu lytiniu aktu apkaltintas asmuo būtų įkalinamas iki gyvos galvos.

Manoma, kad 31 mln. gyventojų turinčioje Ugandoje gyvena apie 500 tūkst. gėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų