REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys klaipėdietis Evaldas Jurkevičius žada imtis žygių, kad dėl vizų nebūtų diskriminuojami mūsų šalies jūreiviai, Lietuvos laivais plaukiantys prie JAV krantų.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarui nesuprantama, kodėl JAV vizas privalo įsigyti jūreiviai, nors turizmo ar verslo tikslais iki 90 dienų į Jungtines Valstijas vykstantiems Lietuvos piliečiams vizų nereikia.

REKLAMA

"Tai kelia didelių nepatogumų ir finansinių išlaidų", - sakė E. Jurkevičius.

Pasak parlamentaro, jau daugiau nei metus galioja bevizis režimas Lietuvos piliečiams, vykstantiems į JAV. Todėl jam keista, kad viena grupė žmonių dėl savo profesijos ir darbo specifikos yra diskriminuojama.

Seimo narys kreipėsi į Parlamentinių tyrimų departamentą, prašydamas surinkti informaciją, ar reikalingos vizos kitų Europos Sąjungos šalių jūrininkams, vykstantiems laivais į JAV.

"Gavęs atsakymą iš departamento, priklausomai nuo pateiktos informacijos, ketinu imtis būtinų veiksmų, kad Lietuvos jūrininkai nebūtų diskriminuojami. Planuoju susitikimą su JAV ambasadore Lietuvoje Ana E. Derse (Anne E. Derse) bei prašysiu aktyvesnės veiklos iš užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko. Tarsimės su kolegomis iš Seimo užsienio reikalų komiteto, kaip padėti mūsų jūrininkams", - sako E. Jurkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų