REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudimą statyti minaretus bandys anuliuoti teisme

Praėjusį mėnesį priimtą šveicarų sprendimą uždrausti minaretų statybas šalyje bus bandoma panaikinti teisme. Alžyre gimęs, tačiau dabar Šveicarijoje gyvenantis musulmonas Hafidas Ouardiris kreipėsi į Strasbūre veikiantį Žmogaus teisių teismą, kad šis pripažintų, jog draudimas statyti minaretus pažeidžia Europos žmogaus teisių konvenciją.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad iš viso minaretų statybos draudimui pritarė 57,5 proc. šveicarų. Už tokį draudimą balsavo 22 iš 26 kantonų. Referendumą inicijavusi Šveicarų liaudies partija, kuri yra didžiausia parlamente, teigė, kad minaretai yra islamizacijos simbolis.

REKLAMA

Šveicarijos federalinė vyriausybė savo ruožtu ragino nepritarti draudimui, nes taip esą bus apribota žmogaus laisvė ir teisės bei bus pakurstytas ekstremizmas.

Skelbiama, kad dabar prireiks iki 18 mėnesių tam, kad Europos žmogaus teisių teismas nuspręstų, ar jis turi jurisdikciją nagrinėti šį ieškinį. Jei bus priimtas teigiamas sprendimas, tai byla bus kiek neįprasta, nes už draudimo panaikinimą pasisakys tiek ieškovas, tiek atsakovu būsianti Šveicarijos vyriausybė.

Sprendimo priėmimas teisme gali užtrukti kelis metus.

Šveicarijoje, kurioje gyvena apie 400 tūkst. musulmonų, stovi vos 4 minaretai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų