REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip skelbia Policijos departamento žiniasklaidos tarnyba, antradienio popietę Lietuvos kriminalinės policijos biuro (toliau – LKPB) organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus ir Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorais, padedant Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir kovinės grupės „Aras“ pareigūnams, atliko plataus masto slaptą operaciją Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį iki vėlumos Vilniuje buvo sulaikyta 18 asmenų, susijusių su sostinės kriminalinėmis grupuotėmis. Grėsmingai atrodantys kaukėti „Aro“ pareigūnai vakar sukinėjosi ir sostinės pramogų centro „Forum Palace“ prieigose. Į šią vilniečių pamėgtą susitikimų vietą apynauju BMW automobiliu atvykęs jaunas vyras irgi buvo sulaikytas.

REKLAMA

Vyriškį sulaikius kaukėti pareigūnai nuskubėjo baltu mikroautobusu tamsintais langais, vienas „Aro“ kovotojų skubiai iš pramogų centro požeminės automobilių stovėjimo aikštelės nuvairavo įtariamojo automobilį. Šią sulaikymo operaciją atsitiktinai išvydęs iš greta įsikūrusios „Balsas.lt“ redakcijos į lauką išėjęs parūkyti vienas darbuotojų sakė, jog suėmimas vyko taip žaibiškai ir profesionaliai, jog iš pradžių net nespėjęs sureaguoti kas dedasi.

REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš sulaikymą greta „Forum Palace“ įrengtoje automobilių stovėjimo aikštelėje praeiviai pastebėjo kelias valandas kažko lūkuriuojantį automobilį „Škoda“ tamsintais langais. Būtent tokiomis mašinomis ir važinėja kriminalinės policijos operatyvininkai.

Per antradienį sostinę sudrebinusią operaciją nusikaltėliai sulaikyti po atlikto LKPB organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių ir Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnų atlikto ilgalaikio bendro tyrimo, kurio metu Vilniaus mieste buvo nustatytas ilgą laiką veikiantis narkotinių medžiagų platinimo tinklas, kai narkotikai buvo platinami dideliais ir labai dideliais kiekiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar jungtinės teisėsaugos pajėgos vienu metu atliko daugiau nei keliasdešimt kratų įvairiose Vilniaus vietovėse. Kratų metu rasta ir paimta, kaip įtariama, labai didelis kiekis narkotinių ir psichotropinių medžiagų, daug įvairių priemonių ir įrankių, skirtų jų platinimo organizavimui ir platinimui, didelės pinigų sumos, kaip įtariama, gautos iš prekybos narkotinėmis medžiagomis, įvairių ginklų, tarp jų, kaip įtariama, ir šaunamųjų, šaudmenų ir daug kitų daiktų, reikšmingų ikiteisminio tyrimo atlikimui.

Atsižvelgiant į didelį šios organizuotos nusikalstamos grupės pavojingumą, tyrimui buvo skirtos didelės LKPB ir Vilniaus apygardos prokuratūros tyrėjų pajėgos, kai kurių pavojingų asmenų sulaikymus vykdė išimtinai AOR „Aras“ pareigūnai.

REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas atliekamas Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1, 2, 3 dalis (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir neteisėtas disponavimas  labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) ir 249 str. 2 dalį (nusikalstamas susivienijimas).

Žemiau - operacijos sulaikymo vaizdo medžiaga:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų