REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karališkasis vizitas – kito trumpo apibūdinimo „Gravity“ vakarėliui penktadienį ieškoti neverta.

REKLAMA
REKLAMA

Į klubą atvyksta dvylika metų BBC RADIO1 eteryje aktualią elektroninę muziką skleidžianti Mary Anne Hobbs. Britę renginyje „OMFG“ sutiks tautietis Mark Splinter ir dar du naujai įrašų leidyklai „Lowvibe“ atstovaujantys didžėjai – Nightjar ir Genys.

REKLAMA

Mary Anne Hobbs kelias į radijo eterį vedė per pačios sukurtą fanziną, darbą Los Andžele, vedamuosius žurnalo „NME“ straipsnius, tikrų vyrų žurnalą „Loaded“ ir kitus su elektronine muzika ne visuomet susijusius darbus. 1997-aisiais ji pradėjo vėliau į „Experimental“ pervadintą BBC Radio1 laidą „Breezeblock“, kurios įrašus šiandien vis dar saugo ne vienas melomanas.  

„Skirstymas į žanrus manęs nedomina jokiais atvejais – tiesiog visada ieškau kažko šviežio, unikalaus, įdomaus“, – viename interviu sako elektronikos madų diktatorė, – „Sex Pistols“, „Public Enemy“, „Nirvana“, Kode 9 ir Hyperdub, „Metalheads“ – visa tai ir daug daugiau mane kiekvieną dieną įkvepia“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai Mary Anne Hobbs prieš trejus metus iš gilaus Londono pogrindžio į scenos atokaitą išstūmė dubstep. Šiai misijai pakako dviejų valandų trukmės laidos „Dubstep Warz“. Muzika, kurią eteryje pristato ši baikerė, anksčiau ar vėliau tampa populiari, perkama ir vertinama. Būtina paminėti ir tai, kad britės laidose skambėjo ir Lietuvos kūrėjų Few Nolder ir Eleven Tigers, šiuo metu savo albumus jau išleidusių užsienio leidyklose, muzika.

Per trejus pastaruosius metus britė surinko tris dubstep, techno, drum’n’bass, grime, experimental, bass muzikos kompiliacijas leidyklai „Planet Mu“. Dar vienas plačias radijo eterio ribas peržengiantis jos pasiekimas – Europos festivalių scenoms rekomenduojami ir visuomet karštai sutinkami nauji elektronikos kūrėjai.

Mary Anne Hobbs taps jau ketvirtąja BBC RADIO1 didžėja, savo apsilankymu pagerbsiančia Vilniaus klubą „Gravity“. Penktadienis, gruodžio 18-a – vienintelis metas šiemet išgirsti gyvai tai, kas visur skambės tik po kurio laiko. Įėjimas į vakarėlį „OMFG: Mary Anne Hobbs“ kainuos 25 Lt, su nuolaida – 15 Lt, tiek pat kainuoja ir išankstiniai bilietai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų