REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos senatorius įklimpo į skandalą su prostitutėmis

Lenkijos senatoriaus Krzysztofo Piesiewicziaus karjera pakibo ant plauko po to, kai vienas bulvarinis leidinys paviešino nuotraukas, kuriose jis vilki moteriškus drabužius ir vartoja kokainą kartu su prostitutėmis.

REKLAMA
REKLAMA

K. Piesiewiczius priklauso valdančiajai „Pilietinės platformos“ partijai ir yra kelių filmų scenarijaus autorius. Kelis scenarijus jis parašė ir garsiam Lenkijos režisieriui Krzysztofui Kieslowskiui.

REKLAMA

Pats politikas teigia tapęs prostitučių šantažo auka. Tačiau senatoriui, kuriam imunitetas bus panaikintas jo paties prašymu, gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Tokios bausmės jis gali susilaukti dėl narkotikų laikymo.

Leidinys „Super Express“ paviešino 64 metų politiko nuotykius įamžinusią vaizdo medžiagą. K. Piesiewiczius joje užfiksuotas vartojantis baltus miltelius. Jį kaltinantys asmenys teigia, kad tai – kokainas. Tuo tarpu pats politikas aiškina, kad tai medikamentai. Vėliau vaizdo įraše matoma, kaip politikas guli nesąmoningas ant sofos apsirengęs gėlėtu apdaru, o viena prostitučių daro jam makiažą.

REKLAMA
REKLAMA

Dvi moterys teigia viską nufilmavusios dėl noro atkeršyti senatoriui, kuris esą joms pažadėjo darbą, tačiau pažado nevykdė. Prostitutės grasino paviešinti vaizdo įrašus, jei politikas nesumokės pusės milijono zlotų.

Pats K. Piesiewiczius teigia, kad su moterimis per metus susitiko kelis kartus ir mokėjo joms pinigus, kad kompromituojanti medžiaga nepasiektų viešumos. Tačiau, kai moterys trečią kartą pareikalavo pinigų, politikas atsisakė mokėti ir kreipėsi į prokuratūrą.

Policija teigia, kad K. Piesiewiczius tapo nusikalstamos gaujos, kuri specializuojasi reketuodama įžymybes, auka. Politiką šantažavę asmenys jau yra sulaikyti ir pripažino kaltę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Piesiewiczius yra Lenkijos Aukštesniųjų parlamento rūmų, Senato, narys. Aštuntajame dešimtmetyje jis dirbo teisininku ir gynė komunistinio režimo oponentus bei veikė kaip „Solidarumo“ judėjimo teisinis patarėjas. 1984 metais jis sėkmingai prisidėjo, kad būtų nuteisti kunigo Jerzio Popieluszkos žudikai.

Be to, politikas bendradarbiavo su režisieriumi K. Kieslowskiu kuriant jo filmus „Dvigubas Veronikos gyvenimas“ ir „Trys spalvos – mėlyna, balta, raudona“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų