REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys socialdemokratas Bronius Bradauskas, iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų nuomodamas automobilį iš savo šeimai priklausančios draudimo bendrovės "Lamantinas", pažeidė Seimo Statutą bei Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai nustatė trečiadienį posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

B. Bradauskas teigė esąs ramus, nes nuomodamas mašiną iš savo kompanijos sutaupęs valstybei mažiausiai 5 tūkst. litų.

REKLAMA

"Kada mane privertė nuomoti iš kitos kompanijos, aš moku dvigubai daugiau negu mokėjau savo kompanijai. Štai ir visa logika. Aš galiu pažeisti, nepažeisti viešuosius interesus, bet logika tokia, kad reikia taupyti valstybės lėšas. Aš jas sutaupiau (...) Koks skirtumas, ar aš šeimos įmonei duodu pelną, ar aš duodu kitai įmonei dvigubą pelną?"- žurnalistams sakė B. Bradauskas.

Parlamentaro teigimu, šiuo metu už automobilio nuomą jis moka 2 tūkst. litų.

Seimo statute nurodoma, kad kiekvienas Seimo narys, eidamas Seimo nario pareigas, privalo vengti interesų konflikto ir neturi elgtis taip, kad visuomenėje liktų abejonių, kad toks konfliktas yra.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu tu valstybės lėšas nukreipi į savo firmą ir traktuoji, kad tai yra pigiau, tai aš čia nelabai turiu kokių nors komentarų ir atsakymų. Galiu tik dėl humoro pasakyti, kad man pačiam nuomotis savo butą kaip biurą tikrai būtų pigiau, nes aš sau tiek nustatyčiau, kiek sau nustatyčiau, ir tie pinigai liktų mano kišenėje", - žurnalistams sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Pasak jo, B. Bradauskas turės grąžinti į biudžetą apie 13 tūkst. litų. Nors B. Bradauskas iš šios sumos jau yra grąžinęs 9 tūkst. litų, A. Salamakinas sako dar nesąs gavęs apie tai oficialios pažymos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų