REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Austrai žada griežtinti imigracijos taisykles

Austrijos vyriausybė planuoja sugriežtinti imigracijos taisykles. „EU Observer“ rašo, kad iš asmenų, norinčių įsikurti šalyje, ateityje veikiausiai bus reikalaujama iš anksto mokėti vokiečių kalbą. Tokia taisyklė jau dabar galioja Olandijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Vokiečių kalbos mokėjimas yra būtina sąlyga sėkmingai integracijai“ – teigiama naujame centro-dešiniųjų vyriausybės vidaus reikalų ministrės Marios Fekter pasiūlyme dėl imigracijos reguliavimo.

REKLAMA

Pagal pasiūlymą iš dabar jau šalyje gyvenančių imigrantų bus reikalaujama geresnio vokiečių kalbos mokėjimo. Be to, vokiečių kalba bus būtina ir asmenims, norintiems prisijungti prie Austrijoje jau gyvenančių sutuoktinių.

Iki šiol, prašant nuolatinio leidimo gyventi Austrijoje, užtekdavo bazinių kalbos žinių, tarkime gebėjimo susikalbėti su daktaru. Tačiau dabar situacija keisis ir iš imigranto bus reikalaujama tokių kalbos žinių, kurios leistų jam tapti visaverčiu darbo rinkos žaidėju. Vyriausybė turės teisę iš šalies išvyti visus, kurie neįvykdys reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniai duomenys rodo, kad Austrijoje šiuo metu gyvena apie 800 tūkst. imigrantų, kurie sudaro apie 10 proc. visų gyventojų.

Didžiausia imigrantų grupė – atvykėliai iš buvusios Jugoslavijos, kurių yra apie 300 tūkst. Už jų rikiuojasi turkai, kurie sudaro didžiausią šalyje gyvenančią etninę mažumą.

Būtent dėl Austrija baiminasi galimos Turkijos narystės Europos Sąjungoje. Bijoma, kad, Turkijai įstojus į ES, į Austriją plūstelės šalyje jau gyvenančių turkų giminės ir taip turkai savo skaičiumi pralenks pačius austrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų