REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos dailės muziejaus Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) gruodžio 17 d., ketvirtadienį, 18 val. įvyks šiuolaikinio videomeno peržiūra „Architektūros greičiu“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuolaikinio videomeno peržiūroje „Architektūros greičiu“ bus rodomi šešių jaunosios ir viduriniosios kartos Europos menininkų videofilmai, kuriuose svarbus vaidmuo atitenka pastatui ir jo problematikai.

REKLAMA

Priešingai tradicinei dokumentikai, tai nėra filmai apie architektūrą, bet greičiau filmai, kuriuose pastatas ir jo istorija yra neišardoma kūrinio sudedamoji dalis. Filmuose XX a. pastatų fone išnyra šeimos ir mylimųjų gyvenimo momentai, oficialiose ir nelegaliose bendruomenėse vykstantys procesai, neidentifikuojamų asmenų atliekami ritualai. Visa tai atliepia pastatų gyvenimą – jų istoriją ir priešistorę, juose įkūnytas idėjas ir juos supantį kontekstą, dabartinį būvį ir įsivaizduojamą ateitį. Arba, atvirkščiai, savo struktūra ir sukaupta patirtimi pastatai išryškina juose ar šalia jų vykstančius procesus, suteikia jiems savų niuansų, papildomų reikšmių.

Programoje rodomi filmai: Anri Sala „Answer Me“ (2008), Cyprien Gaillard „Desniansky Raion“ (2007); Deimantas Narkevičius „Scena“ (2003); David Maljković „Scene for New Heritage“ (trilogija) (2004-2006); Luke Fowler „An Abbeyview Film“ (2008); Ulla von Brandenburg „Singspiel“ (2009).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų