REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barackas Obama, į Baltuosius rūmus sukvietęs aukščiausius bankų vadovus, paragino juos daugiau skolinti smulkiajam ir vidutiniam verslui.

REKLAMA
REKLAMA

"Amerikos bankai gavo milžinišką pagalbą iš mokesčių mokėtojų. Dabar, kai jie atsigavo, mes tikimės jų paramos atstatant mūsų ekonomiką", - pareiškė B.Obama.

REKLAMA

Prezidentas bankams liepė ieškoti "visų įmanomų būdų" kreditavimui padidinti. Jis išgavo pažadą iš Amerikos banko vadovo, kad kitąmet bankas smulkiesiems verslininkams paskolins 5 mlrd. JAV dolerių (beveik 12 mlrd. litų) daugiau nei šiemet.

Apžvalgininkai teigia, kad B.Obamos pastangos greičiausiai turės tik nedidelį poveikį bankams, bet už tai pagerins Amerikos visuomenės nuomonę apie finansų sektorių.

Susitikimas įvyko po nedidelio B.Obamos ir bankų susikirtimo, kai prezidentas pasmerkė "storus Wall Streeto bankų piniguočius", besidžiaugiančius išsimokėtomis didelėmis premijomis.

Ir anksčiau B.Obama išbandė spaudimo taktiką, siekdamas rezultatų. Susitikęs su Kinijos vadovu jis darė spaudimą, kad Kinijos valiutos kursas augtų, taip subalansuodamas pasaulio finansinę sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų