REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šokiai šiandien susilaukia nemažo populiarumo: gausiai žiūrimi ir aptarinėjami televizijos šokių projektai, o ir pačios šokių mokyklos nestokoja norinčių išbandyti save šioje srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Ir visai nesvarbu, ar tu moksleivis, studentas, ar rimtos profesijos specialistas. Svarbu – noras šokti. Ryškios žėrinčios suknelės, dailūs šokėjos bateliai ar tiesiog noras praskrieti šokio žingsniu skambant Lotynų Amerikos ritmams, – priežastys, atvedusios ne vieną merginą į šokių mokyklą. O kodėl šoka vaikinai?

REKLAMA

Šokiai – aistros išraiška

Devyniolikametis Tomas pramoginius šokius lanko jau metus: „Planuoju lankyti ir toliau, nes man tai teikia malonumą, ir tai yra svariausia priežastis. Be to, juk reikia efektyviai išnaudoti savo laisvą laiką bei potencialą. Vien tik universitetas nesuteikia visapusiško tobulėjimo.“

Paklaustas, ar nesutinka, su tuo, kad šokiai vaikinams tiesiog patogi galimybė susirasti merginą, atsako: „Kalbant apie antrąją pusę, nemanau, kad šokiai yra ta vieta, kurioje derėtų ieškoti jos. Aš labiau sutinku su teiginiu, jog šokti smagu tada, kai šoki su savo antrąja puse. Juk lotynų šokiai – aistringi, o kam labiausiai gali atskleisti savo aistrą, jei ne antrajai pusei?“.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu ne tik, ką šoki, bet ir su kuo

Antrakursis Vaidotas randa laiko ir pramoginiams, ir tautiniams šokiams. Apskritai, šokiai vaikinui ne naujiena, juos jau išbandė dar mokydamasis pradinėje mokykloje. Paklaustas apie pramoginių ir tautinių šokių skirtumus, vaikinas atsako: „Na, jie labai skirtingi. Tautiniai yra daug linksmesni šokiai, galima "išsidūkti", o ir šoki labiau kaip kolektyvas, o ne pora, taigi, daugiau bendravimo su visa grupe.

Pramoginius lankau dėl visai kitų priežasčių – tiesiog noriu išmokti lotynų, klasikinių šokių. Ar svarbu, su kuo šokti? Na, tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus, bet man tai yra svarbu. Su gabesniu partneriu greičiau ir pats tobulėji, gali daugiau pasiekti. Be to, reikia tokio partnerio, kad galėtum ir šiaip pabendrauti, ir atvirai išsiaiškinti, kuris, ką daro ne taip, dėl ko neišeina vienas ar kitas šokių derinys.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nevyriškam“ užsiėmimui reikia drąsos

29-nerių Arūnas šokiais susidomėjo antrame kurse, tačiau laiko jiems atranda ir dabar: „Viena kursiokė ieškojo sau partnerio ir pasiūlė man pašokti su ja. Pabandžiau ir patiko. Šokau su ja porą mėnesių. Vėliau pakeičiau keletą kolektyvų, o dabar viename lankausi jau trečius metus. Man šokiai yra ir laisvalaikis, ir atsipalaidavimo būdas, ir sportas, ir pramoga. Vienu žodžiu, tai – geriausia pramoga. Kodėl vaikinai šoka? Tie vaikinai, kurie lanko šokius, mėgsta muziką ir merginų draugiją bei turi pakankamai drąsos užsiimti "nevyrišku" užsiėmimu. Žinoma, tai yra ir vienas iš būdų susirasti merginą. Beje, pakankamai perspektyvus būdas.“

Kaip ir šokis šokiui nelygus, taip ir vaikinų vertinimai: vienam tai tiesiog laisvalaikis, kitam – sportas, dar kitam – aistros išraiška. Be abejonės, yra ir tokių, kuriem šokiai – tiesiog nevyriškas užsiėmimas.



Akvilė Žiūkaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų