REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skystis, kuriuo Šiaulių ligoninėje nudeginti devyni mažyliai, neskirtas naujagimių odos priežiūrai, teigia sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, pažymėdamas, kad už nelaimę atsakomybę turi prisiimti ir ligoninės vadovybė, ir konkretūs medikai.

REKLAMA
REKLAMA

"Nusižengimai akivaizdūs. Skysčio, kuriuo dezinfekuoti naujagimiai, apraše gamintojas nenurodo, kad šį skystį galima naudoti naujagimių odos priežiūrai. Kyla klausimas, kodėl šis stiprus antiseptikas buvo įtrauktas į oficialią ligoninės tvarką. Manau, kad už nelaimę atsakomybę turi prisiimti ir Šiaulių ligoninės vadovybė, ir konkretūs medikai", - sakė A. Čaplikas po susitikimo su Šiaulių ligoninės, kurioje praėjusį savaitgalį cheminius nudegimus patyrė devyni naujagimiai, administracija.

REKLAMA

Ministras tikisi, kad Šiaulių apskrities, kuri yra ligoninės steigėja, viršininkas imsis adekvačių veiksmų, kad kaltieji būtų nubausti.

Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai rašoma, kad artimiausiu metu ministras A. Čaplikas paves Valstybinei medicininio audito inspekcijai atlikti detalų tyrimą, ar nebuvo padaryta daugiau klaidų, atliekant kūdikių priežiūros procedūras. Ligoninės vadovai patys kreipėsi ir į prokuratūrą, prašydami ištirti įvykį.

Ministras rekomendavo Šiaulių ligoninės vadovams atšaukti šį penktadienį suplanuotą iškilmingą naujos Moters ir vaiko klinikos atidarymą.

Nudeginti mažyliai gydomi Kauno klinikose.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų