REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Kęstutis Kemzūra liko patenkintas antradienį Turkijoje ištrauktais 2010 metų pasaulio čempionato burtais, tačiau pažymėjo, jog pasaulio čempionate lengvų rungtynių nebūna.

REKLAMA
REKLAMA

– Treneri, kaip vertinate burtų rezultatus?

– Burtų rezultatų įtakoti negali, jų rezultatai yra tokie, kokie yra. Visos grupės yra apylygės, visose yra gana ryškūs favoritai. Krepšinis yra populiarus žaidimas, visos šalys turi garsių žaidėjų, todėl negalima ko nors nuvertinti.

REKLAMA

Mūsų grupė, mano akimis, yra visai nebloga. Grupės favoritė yra Ispanija, bet draugiškos rungtynės Vilniuje, šių metų Europos čempionato pradžia parodė, kad ir jie yra pažeidžiami.

Prancūzija turi daug NBA žaidėjų, jų komanda atletiška, bet turi silpnų vietų. Kanada stiprėja, tačiau daug apie jos rinktinę pasakyti negaliu. Kanadiečiai turi NBA žaidėjų, krepšininkų NCAA universitetuose. Manau, jie žais amerikietišką krepšinį.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji Zelandija turi savo braižą, tik pas juos gal yra mažesnis žaidėjų pasirinkimas, jie nėra tokie žinomi. Libanas, kiek teko girdėti, savo regione turi aukščiausio lygio krepšinį, tačiau apie juos žinau mažiausiai.

Taip pat paranku, kad JAV rinktinė pateko į B grupę, todėl su ja galėsime susitikti anksčiausiai ketvirtfinalyje.

Daug priklausys nuo to, kokią rinktinę subursime. Tačiau lengvų rungtynių nebus, reikės kautis per visas rungtynes.

– Ką manote apie D grupės varžybų vietą – Izmirą?

– Yra tekę būti varžybose Izmire, miestas — gražus, prie jūros. Turkija moka priimti komandas, sąlygos turi būti tikrai geros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kokia yra jūsų nuomonė apie kitas grupes?

– C grupės, su kurios komandomis susitiksime aštuntfinalyje, favoritės yra Graikija ir Turkija. Graikai šių metų Europos čempionate be kai kurių žaidėjų laimėjo bronzos medalius, todėl bus tikrai stiprūs. Turkai žais namie ir tuo viskas pasakyta.

Neturėtų būti prasta ir Puerto Riko rinktinėje. Rusijos komandos pajėgumas labai priklausys nuo to, kokius žaidėjus pavyks surinkti. Jei būtų Andrejus Kirilenka, Viktoras Chriapa, gal dar Johnas Robertas Holdenas persigalvotų, jie galėtų kovoti su graikais ir turkais.

REKLAMA

B grupėje ryškūs favoritai yra JAV krepšininkai, slovėnai gerai žaidė Europos čempionate, tačiau neaišku, kaip juos paveiks trenerio pasikeitimas. Brazilija pastaruoju metu neturi didelių laimėjimų, bet gerų žaidėjų tikrai turi, žaisti su jais nebus lengva visoms komandoms.

A grupėje išsiskiria Argentina ir Serbija. Toliau rikiuojasi Australija ir Vokietija, tačiau vokiečiams daug lems Dirko Nowitzki sprendimas dėl žaidimo pasaulio čempionate. Čempionato tamsiuoju arkliuku gali tapti Angola.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų